Kazio Maksvyčio auklėtiniai svečiuose 82:79 (15:23, 22:19, 21:23, 24:14) įveikė Bolonijos „Virtus“ (0-1).

Praėjusį sezoną žalgiriečiai abu kartus nugalėjo varžovus – namie 68:65, išvykoje 87:77.

K. Maksvytis varžovų komandoje sutiko neblogai pažįstamą varžovą – „Virtus“ vadovauja Latvijos rinktinės treneris Luca Banchi. Šie strategai neseniai kovojo vienas prieš kitą pasaulio čempionate, kuriame mače dėl penktos vietos latviai nepaliko vilčių mūsiškiams 98:63.

„Žalgirį“ į pergalę tempęs K. Evansas pelnė 25 taškus (5/9 dvit., 4/6 trit., 3/4 baud.), atkovojo 4 kamuolius ir surinko 20 naudingumo balų.

Amerikiečiui tai buvo pirmosios Eurolygos rungtynės po beveik 9 mėnesių pertraukos, išsigydžius sunkią Achilo sausgyslės traumą.

„Žalgiris“ sėkmingai pradėjo susitikimą (10:2), bet po L. Banchi paprašytos minutės pertraukėlės italai surengė du galingus spurtus – 8:0 (10:10), 11:0 (21:13) ir perėmė iniciatyvą.

Antrame kėlinyje „Virtus“ įgijo dviženklį pranašumą ir jį išaugino net iki 15 taškų – 40:25. Vis tik ketvirčio pabaiga buvo daug sėkmingesnė – Arnas Butkevičius pelnė du taškus su pražanga, tritaškį pataikė Nazas Mitrou-Longas, du tolimus metimus iš eilės pridėjo Brady Manekas ir iki pertraukos „Žalgiris“ stipriai apkarpė deficitą (37:42).

Antrą susitikimo pusę „Žalgiris“ pradėjo pakiliai ir išlygino rezultatą, bet netrukus turėjo sumokėti už rizikas. Du tritaškius įsūdė centras Jordanas Mickey, vieną pridėjo Tornikė Šengelija ir šeimininkai atkūrė didžiausią turėtą persvarą – 63:48.

„Žalgiriui“ ir vėl pavyko sėkmingiau pabaigti kėlinį ir prieš lemiamą atkarpą sumažinti atsilikimą per pusę (58:65).

Įpusėjus ketvirtam kėliniui „Žalgirį“ nuo varžovų skyrė vos trys taškai, o netrukus K. Evansas tritaškiu dar kartą išlygino rezultatą – 73:73.

Amerikietis kitoje atakoje realizavo baudos metimus ir po ilgos pertraukos išvedė „Žalgirį“ į priekį.

Prasidėjus paskutinei minutei kauniečiai pirmavo trimis taškais, bet skirtumą dvigubai išaugino dar vieną tritaškį įsūdęs K. Evansas.

Kai atrodė, kad rungtynės gali būti uždarytos, „Žalgiris“ užsidirbo nereikalingą pražangą ir likus žaisti 7 sekundes pranašumas tirpo iki minimalaus (80:79).

Varžovai pasiuntė K. Evansą mesti baudos metimų ir gynėjas pataikė tik antrąjį (81:79), varžovams palikdamas beveik keturias sekundes.

„Virtus“ išsimesdami kamuolį klydo, o R. Šmitas viena taiklia bauda įtvirtino pergalę.

Pirmąją pirmojo turo dieną „Žalgiris“ tapo vienintele komanda iš penkių, sugebėjusia laimėti svečiuose. Kitą savaitę „Žalgiris“ namie priims Belgrado „Crvena Zvezda“ su Roku Giedraičiu.

„Žalgiris“: K. Evansas 25, E. Ulanovas 11, R. Šmitas 10, T. Dimša ir B. Manekas po 8, N. Mitrou-Longas ir A. Butkevičius po 6, L. Birutis 4 taškai.

„Virtus“: J. Mickey 18, T. Šengelija 17, I. Cordinier ir O. Dobričius po 12 taškų.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)