Bet Kęstučio Kemzūros auklėtiniai kūrė krepšinio stebuklą, per likusias sekundes surengė neįtikėtiną vagystę ir nugvelbė iš varžovų pergalę, kurią lėmė laimėta paskutinė atkarpa 10:1.

Daugiau nei 8 tūkstančių žiūrovų ASG tribūnose, kuriose buvo ir daugybė garsenybių bei pats klubo įkūrėjas Gediminas Žiemelis, tapo pirmosios „Vilkų“ pergalės (90:88) liudininkais tokio rango turnyre.

Šeimininkų gynėjas Kristupas Žemaitis po dvikovos jautė palengvėjimą ir pats stebėjosi paskutinėmis rungtynių akimirkomis.

„Žiauriai smagi pergalė. Kontroliavome didžiąją rungtynių dalį, tik ketvirtame kėlinyje neprisitaikėme prie varžovų fiziškumo, svečiai nuspėdavo perdavimų linijas, mes „mažiukai“ neužatakavome „pikenrolų“ situacijose, nesusikurdavome gerų situacijų, puolime atsirado stagnacija.

Atrodė, „Bešiktaš“ perėmė iniciatyvą ir artėjo pergalės link. Bet nutiko neįtikėtini dalykai, išplėšėme neįtikėtiną pergalę.

Pats seniai buvau matęs kažką panašaus, juo labiau – dalyvavęs. Smagu, kad sėkmė atsisuko į mūsų pusę. Mūsų kovingumu, tikėjimu pavyko laimėti šias rungtynes“, – kalbėjo 17 taškų pelnęs „Wolves“ gynėjas.

Įspūdingą pasirodymą surengė puolėjas Tre'Shawnas Thurmanas, finišavęs net su 31 tašku (8/9 dvitaškiai, 4/6 tritaškiai, 3/6 baudos, 7 atk. kam.) ir 37 naudingumo balais.

Būtent jis likus 10 sek. pataikė tritaškį su pražanga, 4 paeiliui pelnyti taškai leido sumažinti skirtumą iki minimumo (87:88). Tuomet kamuolį perėmė Adas Juškevičius ir tas pats Tr. Thurmanas dvitaškiu išvedė „Vilkus“ į priekį (89:88). Svečių atakos metu iš toli prametė Jonah Mathewsasm, o kamuolį atkovojęs Eigirdas Žukauskas baudos metimu įtvirtino šeimininkų pergalę.

„Sezono pradžioje kažkiek Tre'Shawnas kažkiek strigo, bet paskutinėse keleriose rungtynėse jo sportinė forma ir žaidimas gerėjo. Jis fiziškas žaidėjas, turi jėgos, pataiko, gerai žaidžia nugara, šiandien galėjome įsitikinti jo galimybėmis.

Jis mus išgelbėjo, visos šviesos – jam. Manau, po tokių rungtynių žaidimo kreivė turėtų kilti tik į viršų. Džiugu už jį, džiugu už komandą“, – „Wolves“ lyderį ir jo pasirodymą įvertino ekipos draugas.


Standings provided by Sofascore


Sezoną vilniečiai pradėjo dviem skirtingomis nesėkmėmis svečiuose – net 78:105 neprilygo Paryžiaus „Basketball“ ir tik per pratęsimą 98:107 nusileido Badalonos „Joventut“.

Tuo metu numatytas trečiojo turo mačas Izraelyje su vietos „Hapoel“ dėl karo padėties buvo atšauktas.

Po savaitės „Wolves“, kurie vis dar verčiasi be Jeffery Tayloro ir Džordže Gagičiaus, viešės Slovėnijoje, kur susikaus su pergalių kol kas neturinčia Liublianos „Cedevita Olimpija“ (0-3).

Norint patekti į Europos taurės atkrintamąsias, reikia patekti tarp šešių geriausių grupės komandų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją