„Nėra jokių sankcijų ir įsakymų mus išmesti iš žaidynių. Tai buvo dramatiškos įvairių šaltinių interpretacijos. Neįmanoma, kad iš mūsų atimtų teisę dalyvauti žaidynėse, kurią išsikovojome mes patys. Ir tai, kad vyksta tiesioginis dialogas tarp FIBA ir Ispanijos krepšinio federacijos mane ramina dar labiau“, – interviu Ispanijos žiniasklaidai pareiškė S. Scariolo.

Anot 55-erių stratego, jis dar nėra galutinai apsisprendęs dėl to, kaip bus formuojamas galutinis rinktinės dvyliktukas.

„Prieš olimpines žaidynes nebus lengva, tačiau visi jau dabar esame susikoncentravę ties savo darbais, turime klausimų. Kas atvyks, o kas negalės? Anksčiau išbandėme įvairius žaidėjų atrankos variantus, tačiau dėl šių metų galutinio sprendimo dar nepriėmėme. Anksčiau esame iš karto skelbę galutinį dvyliktuką, esame rengę atviras pratybas su 15 žaidėjų, kuriuos testuodavome. Kiekvienais metais situacija yra skirtinga“, – pažymėjo jis.

Treneris atskleidė ir dalį rinktinės pasirengimo žaidynėms planų.

„Stovyklą pradėsime liepos 1 dieną Madride, o jau liepos 12-ąją žaisime pirmas kontrolines rungtynes Burgose. Praktiškai tiesiai iš ten skrisime į Lietuvą, kur kovosime su vietos komanda. Apskritai penkerias rungtynes žaisime Ispanijoje ir keletą – išvykoje. Kol kas visi galutiniai varžovai dar nėra aiškus, tačiau netrukus paskelbsime galutinai patvirtintą sąrašą“, – tvirtino krepšinio specialistas.

Ispanijos rinktinė olimpinėse žaidynėse pateko į vieną grupę su Lietuvos, Argentinos, Brazilijos ir Nigerijos rinktinėms. Dar viena grupės ekipa paaiškės po olimpinio atrankos turnyro varžybų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją