Pirmadienį „Real“ klubas oficialiai išplatino žinią, kad atsisveikina su ilgus metus komandą treniravusiu ir jos pergalių simboliu tapusiu 54-erių P. Laso.

Nors sutartis tarp trenerio ir klubo turėjo galioti dar metus, „Real“ priėmė sprendimą jau šią vasarą P. Laso pakeisti jo asistentu Chusu Mateo.

Klubas tokį savo žingsnį motyvavo neva saugodamas trenerio sveikatą ir nenorėdamas rizikuoti paties P. Laso labui. Anot „Real“, apie rizikos faktorius byloja birželio įvykiai, kai dėl patirto širdies smūgio P. Laso atsidūrė ligoninėje ir buvo priverstas praleisti ACB lygos finalo seriją.

Visgi Ispanijos žiniasklaida atskleidė, kad tokį sprendimą „Real“ vadovai priėmė vienašališkai ir net nepasikonsultavę nei su pačiu treneriu, nei su P. Laso gydžiusiais medikais. „Marca“ informuoja, kad „Real“ net nesigilino į kardiologų pateiktas išvadas ir P. Laso apie atleidimą informavo medikų verdikto nesulaukę.

Pažymima, kad po infarkto patys „Real“ medikai nė karto netikrino P. Laso sveikatos, nors klubas tam turi daugiau nei tobulas sąlygas.

„Sunku žodžiais apibūdinti tai, kaip „Real“ pasielgė su P. Laso“, – trimituoja dauguma Ispanijos sporto portalų, kritikos Karališkojo klubo vadybai negaili net šiaip jau „Real“ klubui artimas „Marca“ portalas.

Žibalo į ugnį antradienį šliūkštelėjo ir pats treneris, pasisakęs socialiniuose tinkluose:

„Esu laimingas galėdamas pasidalinti naujiena, kad gydytojai man leido be jokių apribojimų dirbti trenerio darbą bet kuriame profesionaliame krepšinio klube.

Labai dėkoju visiems, išreiškusiems palaikymą – jo ir toliau sulaukiu tikrai daug. Daugiau naujienų išgirsite vėliau Širdingiausias apkabinimas.“

P. Laso prie „Real“ vairo stojo 2011 metais ir iki dabar su komanda iškovojo 22 titulus, tarp kurių – 2015 ir 2018 metų Eurolygos trofėjai.

Šiemet P. Laso „Real“ klubą nuvedė iki Eurolygos finalo, o Ispanijos čempionato finale jau Ch. Mateo užbaigė Laso pradėtą darbą ir 3-1 įveikė Šarūno Jasikevičiaus treniruojamus „Barcelonos“ krepšininkus.

„Real“ klubas su Ch. Mateo sudarė dvejų metų trukmės sutartį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją