Tikra legenda Ispanijoje Šaras spėjo tapti per du savo karjeros „Barcelona“ komandoje etapus. Katalonijos sostinėje lietuvis žaidė 2000-2003 m. ir 2012-2013 m. sezone, pamilo Barseloną ir apie savo prieraišumą šiam miestui viešai kalbėjo ne vieną ir ne du kartus. Keturiskart Eurolygos čempionas Š. Jasikevičius – vienas tituluočiausių Lietuvos krepšininkų ir, ispanų nuomone, yra viena iš penkių tikrų mūsų šalies krepšinio legendų.

„Kuomet kalbama apie krepšinio legendas, Lietuvoje neabejotinai dominuoja Kaunas. Čia gimė Arvydas Sabonis, Rimas Kurtinaitis, Šarūnas Marčiulionis, Valdemaras Chomičius, o į šias gretas galima priskirti ir Šarą, pradedantį naują savo karjeros etapą“, – emocingoje publikacijoje rašo „El Espanol“ žurnalistas Millanas Camara.

„Yra viena nerašyta krepšinio taisyklė, jog buvę įžaidėjai savo karjeras dažnai tęsia tapdami treneriais. Jų aikštės matymas ir krepšinio supratimas į viską leidžia žvelgti per kitą prizmę, todėl daugelis žaidimo organizatorių pakabinę batelius ant vinies tapo garsiais strategais: Željko Obradovičius, Docas Riversas, Pablo Lasso, Steve'as Kerras, Lolo Sainzas, Panagiotis Giannakis... Dabar atėjo laikas Š. Jasikevičiui, kuris savo šlovingą krepšininko karjerą mėgins pakartoti vyriausiojo trenerio poste“, – pažymi ispanas.

Netrukus emocijos liejasi toliau. „Krepšinis Lietuvoje – tarsi antra religija, o Šaras yra vienas iš pranašų“, – pažymi M. Camara.

Epitetus Šarui žarstė ir kitų žiniasklaidos priemonių atstovai. „Jasikevičius – Lietuvos krepšinio Zinedine'as Zidanas“, – naująjį „Žalgirio“ trenerį su „Real“ futbolo klubo vairą perėmusia prancūzų legenda lygina portalas AS.

Tuo metu portalo „Razon“ žurnalistas Š. Jasikevičių vadina „mylimu priešu, atvykstančių į amžinų savo varžovų tvirtovę“.

Prisimenamos ir Š. Jasikevičiaus frazės, kadaise ištartos atsiliepiant apie „Real“ klubą.

„Kai nebuvau Ispanijoje, man skambino ir „Barcelona“, ir „Real“. Tačiau aš niekada nesutikčiau atsidurti Madrido klube, gerbdamas „Barsą“, – yra pasakęs Šaras, kuris penktadienį debiutos Eurolygoje kaudamasis ne su kuo kitu, o būtent su Karališkuoju Madrido klubu, – Man skambino keletą kartų, tačiau kai esi įsimylėjęs Barseloną, galvoti apie žaidimą Madride tu tiesiog negali“.

„Aš gerbiu „Real“, tačiau tai nėra mano klubas“, – konstatavo lietuvis.

„Paradoksalu, kad „Žalgirio“ treneriu tapęs Šaras Eurolygoje debiutuos ne prieš bet ką, o būtent prieš „Real“, – pažymi Mundodeportivo.es.

Mačas tarp „Žalgirio“ ir „Real“ šį vakarą Lietuvos laiku startuos 21.45 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)