Apie tai, kad negalės padėti Ispanijos rinktinei, pranešė natūralizuotas amerikietis Lorenzo Brownas, pernai padėjęs jai triumfuoti Europos čempionate.

„Deja, negalėsiu dalyvauti kartu su savo broliais iš Ispanijos komandos šių metų FIBA pasaulio taurėje.

Per penykštį auksinį žygį patyriau traumą, kuriai taip ir neskyriau laiko išsigydyti, nes turėjau šokti tiesiai į Eurolygos sezoną.

Susitikau su trimis skirtingais specialistais, kurie patarė man pailsėti ir gydytis, kadangi tai yra vienintelis kelias man, kaip kitą sezoną grįžti būnant pasiruošusiam 100 procentų.

Viliuosi, kad galėsiu atstovauti Ispanijai 2024-ųjų vasaros olimpinėse žaidynėse. Po daugybės apmąstymų ir konsultacijų, manau, kad šis sprendimas man suteikia geriausią galimybę padėti mums medžioti auksą kitais metais Paryžiuje“, – pareiškė 32-ejų metų amerikietis.

L. Brownas tik praėjusią vasarą gavo ispanišką pasą ir pirmą kartą apsivilko nacionalinės rinktinės marškinėlius.

Europos čempionate jis vedė komandą į priekį, rinkdamas po 15,2 taško ir 7,6 rezultatyvaus perdavimo. Daugelio specialistų nuomone, būtent jis, o ne Willy Hernangomezas buvo tikrasis turnyro MVP.

Praėjusiame Eurolygos sezone L. Browno vidurkiai siekė 16,4 taško ir 5,5 rezultatyvaus perdavimo. Su Tel Avivo „Maccabi“ jis tapo Izraelio čempionu ir pasiekė Eurolygos atkrintamąsias.

Planetos pirmenybes ispanai pradės G grupėje Indonezijoje kartu su Brazilija, Iranu ir Dramblio Kaulo Krantu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją