„PalaLeonessa“ arenos tribūnas užpildžiusių tifozių džiaugsmui, Italijos ekipa dvikovos pabaigoje buvo solidesnė ir laimėjo 70:65.

Nors J. Mačiulis pats įregistravo dvigubą dublį – pelnė 10 taškų ir atkovojo tiek pat kamuolių, komandos statistika jam badė akis.

„Smarkiai nusileidome kovingumu, ypač grumiantis dėl atšokusių kamuolių po savo krepšiu. 18 italų puolime sugriebtų kamuolių daug ką pasako. Kai varžovai turi tiek antrų progų, dar gerai, kad pralaimėjome tokiu mažu skirtumu. Italai tikrai norėjo šitos pergalės ir ją pasiėmė“, – komentavo puolėjas.

„Italai mus nubaudė savo ginklais: greitomis atakomis ir atkovotais kamuoliais puolime. O pagrindinė bėda buvo tai, kad jiems ėmus keistis dengiamaisiais, neradome efektyvių „mismatch“ situacijų. Dėl to labiausiai ir strigome. Jauni vyrukai kovėsi gerai, bet jiems tai – pirmas kartas, truputį trūko patirties. Ir mes, gynėjai, kai kada tinkamai nepristatėme kamuolio, jis judėjo per lėtai.

Reikia pripažinti, kad varžovai turėjo daugiau energijos, pasinaudojo savo emocijų banga, kurių jiems pridėjo ir savi žiūrovai“, – analizavo M. Kalnietis.

Įžaidėjas surinko 15 taškų ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus, tačiau nebuvo patenkintas žaidimo ryšiais su atsinaujinusia priekine linija, kurioje minutes ant parketo dalinosi Martynas Echodas ir Martinas Gebenas.

„Kai kuriuos žmones pamačiau pirmą kartą gyvenime. Bet sąlygos visiems tos pačios. Šiems vaikinams tai – puiki patirtis. Jie turi pratintis, nes kažkada ateis jų eilė žaisti. Ir būtent dabar jiems buvo puiki proga apšilti kojas. Svarbiausia, kad jie stengiasi, šaunuoliai“, – apie naujus veidus komandoje atsiliepė kapitonas.

Apibendrindamas viešnagę Italijoje ir nutrūkusią 8 iš eilės pergalių seriją jis pabrėžė, kad pirma nesėkmė atrankoje mažai ką keičia.

„Pralaimėjome, nieko nebepadarysi, bet tikslai išlieka tokie patys – turime būti pirmi grupėje. Karvės dar nepralošėme“, – šyptelėjo M. Kalnietis.

Beje, kol Lietuvos rinktinė prakaitavo Brešoje, Kaune itališką egzaminą laikė „Žalgiris“. Šalies čempionams sekėsi geriau – Eurolygos dvikovoje jie 83:78 nugalėjo stipriausią Italijos ekipą Milano „Olimpia“ ir pasiekė pirmą pergalę namuose.

Nors žalgiriečiai baigė mačą anksčiau, tautiečiai Brešoje rezultato nesužinojo, kol patys nepaliko aikštės. Iš žurnalistų išgirdęs apie pergalę, M. Kalnietis bemat pradžiugo.

„Bravo, šaunuoliai. Jėga“, – kumštį į viršų iškėlė buvęs ilgametis Kauno klubo atstovas, rungtyniavęs ir Milano komandoje.

Pasaulio čempionato atrankos varžybų J grupėje pirmaujantys lietuviai (8 pergalės/1 pralaimėjimas) kelialapį užsitikrino dar praėjusiame ture, antri žengiantys italai (7/2) dabar turi saugią 3 pergalių persvarą prieš ketvirta pozicija besidalinančius kroatus bei vengrus.

Romeo Sacchetti auklėtinius tik visiškas kataklizmas nustumtų žemiau trečios vietos, be to, idealiu atveju italai dar gali pakilti ir į lyderių poziciją.

Sekmadienį lietuviai namuose priims Kroatiją, o italai išvykoje susitiks su Lenkija.

Kitose J grupės rungtynėse žūtbūtinę pergalę pasiekė kroatai, 74:69 palaužę Vengriją, o lenkai sutriuškino Nyderlandus 105:78.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)