Jau nuo pirmųjų rungtynių minučių lietuviai ėmėsi spurto, bet kėlinio pabaigoje atsipalaidavo ir gynyboje atsiradusios skylės padėjo priešininkams priartėti (13:9). Vis dėlto sėkmingas Aušrido Petraičio žaidimas ketvirčio pabaigoje leido komandai vėl atsiplėšti – 22:14.

Antrame kėlinyje žaidimas priminė amerikietiškus kalnelius: vos „Lituanica“ atsiplėšdavo 10 taškų atstumu, „Spinners“ krepšininkai priartėdavo iki 5. Nesisekė ir lietuvių snaiperiams – jie pataikė tik 6 tritaškius iš 25. Taip pat už netinkamą elgesį aikštelėje techninėmis pražangomis buvo nubausti A. Petraitis ir Edvinas Vaupšas. Visgi prieš ilgąją pertrauką „Lituanica“ vis buvo priekyje – 41:35.

Po poilsio minučių žaidimas išsilygino, bet „Lituanica“ per 10 minučių sugebėjo savo persvarą padidinti dar dviem taškais (60:52). Lemiamame ketvirtyje abiejų komandų sirgaliams teko ne vieną kartą pakilti iš savo vietų – svečiai apipylė lietuvius tikru tritaškių lietumi ir likus 2 minutėms skirtumas buvo vos 3 taškai.

Visgi tuomet A. Petraitis įmetė dvitaškį, o Audrius Damušis perėmė kamuolį, išprovokavo pražangą ir realizavo vieną baudos metimą. Varžovams išsigelbėti paprasčiausiai nebeliko laiko ir lietuviškoji komanda šventė jau ketvirtą pergalę iš eilės – 71:67.

Nugalėtojams A. Petraitis surinko 18 taškų ir 13 atkovotų kamuolių, Mantas Gūžys pridėjo 16 taškų, A. Damušis – 14, E. Vaupšas – 10, R. Neverauskas – 7.

Dabar „Lituanica“ su 7 pergalėmis ir 4 pralaimėjimais tarp 14 komandų žengia septinta, tačiau nuo lyderių trejeto, kuris yra sužaidęs keliomis rungtynėmis daugiau, ją skiria vos trys laimėtos rungtynes. Savo sėkmingą seriją lietuviai bandys pratęsti ir kitą savaitę, kai išvykoje žais prieš Wortingo „Thunders“ ekipą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)