Dėl Rusijos invazijos į Ukrainą ir pritaikytų sankcijų šaliai agresorei toliau skirstosi šios šalies krepšinio klubai.

Delfi jau anksčiau skelbė, kad Rusijos klubus – Maskvos CSKA, Sankt Peterburgo „Zenit“ ir Permės „Parma“ paliko ten žaidę lietuviai.

Sprendimą paleisti komandos narius iki atskiro pranešimo antradienį paskelbė Kazanės UNIKS. Pastarasis kovo 1-ą dieną Milane turėjo žaisti Eurolygos rungtynes su vietos „Armani“ ekipa.

Dar prieš skrydį daugelis Kazanės komandos žaidėjų susiruošė visą savo bagažą ir tik laukė klubo leidimo išsiskirstyti. Į Milaną UNIKS skrido užsakomuoju reisu.

Krepšinio pasaulio atstovai reaguoja į Rusijos agresiją ir sukeltą karą Ukrainoje. Pirmadienį paskelbta, kad Maskvos CSKA palieka Rusijos pasą turintis vidurio puolėjas Joelis Bolomboy'us.

CSKA patvirtino, kad krepšininkas atsisveikina su klubu įkandin Maskvos klubą palikusių kartvelo Tornikės Šengelijos, lietuvio Mariaus Grigonio, dano Iffe Lundbergo ir vokiečio Johanneso Voigtmano.

Beveik neabejotina, kad su klubu atsisveikins ir kiti jam atstovaujantys legionieriai.

Kauno „Žalgiris“ dar praėjusią savaitę oficialiai deklaravo, kad Eurolygos turnyre atsisako žaisti su agresore tapusios Rusijos klubais, nors pati Eurolyga tikino organizuosianti tokias rungtynes „neutralioje aikštėje“.

Priminsime, kad pirmadienį Eurolyga galiausiai priėmė sprendimą suspenduoti tris Rusijos klubus – Maskvos CSKA, Sankt Peterburgo „Zenit“ ir Kazanės UNIKS.

Lyga savo pranešime nurodo, jog nuspręsta sustabdyti Rusijos komandų dalyvavimą Eurolygos ir „Eurocup“ turnyruose (Krasnodaro „Lokomotiv“).

Taip pat teigiama, jog Eurolyga stebės situaciją, jei ji nepasikeis palankiai, visos reguliariojo sezono rungtynės su Rusijos komandomis bus anuliuotos siekiant nustatyti turnyro lentelę be Rusijos klubų.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)