Tiesa, po trečiadienį vakare „Vilkų“ beviltiško pasirodymo Europos taurėje nebuvo ką vertinti ir kuo džiaugtis: ASG arenoje dominavo svečiai iš Paryžiaus, kurie vietinėje lygoje žengia trečioje vietoje po ASVEL ir „Monaco“ klubų.

Apie tragišką Kęstučio Kemzūros auklėtinių vakarą ir klubo įkūrėjo Gedimino Žiemelio ambicijas mintimis dalinosi visuomenininkas Andrius Tapinas, negailėjęs kritikos „Vilkų“ projektui.

Į tai ketvirtadienį reagavo Antanas Guoga, stojęs ginti „Wolves“ ir puolęs kritikuojantį A. Tapiną.

„[...] Sėkmė yra padėti žmonėms, mylėti žmones, tikėti žmonėmis, o ne džiaugtis, kai kaimyno namas dega ir galvoti, koks esi sėkmingas. Veidrodis yra labai geras išradimas, tik ne visi į jį pažiūrėję mato tikrąjį save.

Prisimenu senus laikus, kai Tapino restoranas „Briuselis“ bankrutavo ir jam buvo labai sunku. Jam tikrai reikėjo pagalbos, kas tada padėjo? Kieno biuras tapo Tapino namais ir kas finansavo „Pinigų kartą“? Tai jau istorija, kuri yra paremta faktais. Ir labai teisinga senolių išmintis, apie maitinančią ranką ir kas į ją kanda. Bet nenoriu įžeisti keturkojų draugų.

Kas atsitiko, kad yra sukaupta tiek negatyvo ir nekonstruktyvios kritikos viskam?

Žmonėms, krepšiniui, valdžiai. Tapinui viskas tik juoda arba balta, arba balta ir raudona. Tapinas visur yra „teisus“ ir viską geriausiai „žino“. Visi žmonės yra padarę klaidų, bet ne tokiems „teisuoliams“ juos teisti.

Yra žmonės kurie savo klaidas išmoksta ir toliau kuria, stato, gyvena ir padeda kitiems. Bet yra tokie, kaip Tapinas, kurie griauna ir gyvena vien negatyvu. Tai yra labai pavojinga Lietuvai, tokie žmonės kiršina ir kelia isteriją tarp žmonių.

Aš labai pasigendu Tapino tyrimų ir narpliojimų apie Mockų, Kurlianskį ir buvusį „MG Baltic“. Šitie žmonės darė įtaką Lietuvai ir turi daug atsakomybės, kad kiti sėdėtų kalėjime. Kodėl nėra narpliojimo Jakilaičio sąsajų su „MG Baltic“. Labai būtų įdomu sužinoti, kaip šitie žmonės veikė, kaip paveikė mūsų politinę sistemą. Čia yra didžiausias vėžys, kurio, mano manymu, dar neišsigydėme. Šitie dalykai yra patys svarbiausi Lietuvai.

Ne krepšinis yra problema. Daugiau pozityvo. Leisk žmonėms džiaugtis krepšiniu ir pats pasidžiauk dėl žmonių, kurie kažką daro dėl krepšinio.

Daug kas turbūt jau suprato, kad norint Lietuvoje išsilaikyti, turi būti sistemos dalis. Žmonėms kurie yra kitokie ir nenori būti sistemos dalis, praktiškai neįmanoma nei kurti, nei daryti.

Nes tokio tipo žurnalistai tuos kitokius žmones tiesiog suvalgo. Tai padarė ir su manimi. Na, nepadariau aš Lietuvai tiek blogo, kaip buvo norima pateikti, kaip ir kiekvienas esu padaręs klaidų. Bet visada stengiausi Lietuvos žmonėms būti naudingas. Ir iki šiol galvoju, kas buvo taip blogai? „Swich“ konferencija? Bėdų Turgus? Lietuvos rinktinė? Ne, aš buvau tiesiog kitoks.

Ir dar vienas dalykas, Tapinai, na nepakeliui tau su Gudeliu, išės tave, kai tik išgręš ir tapsi nepatogus. Nors gal ir labai vienas kitam tinkat. Abu esat išverstaskūriai prisitaikėliai“, – feisbuke komentavo A. Guoga.

Į tokią kotrataką feisbuke reagavo A. Tapinas. Anot jo, tuo metu, kai jis valdė restoraną, net nebuvo pažįstamas su A. Guoga.

„Kadangi ASG įmonių vadovai po naktinės komentarų pamainos turi pailsėti, juos pakeisti atėjo Tony Guoga, sukūręs istoriją apie tai, kaip jis kadaise gelbėjo mano restoraną „Briuselis“, nors tokio restorano neturėjau, o tais metais, kai turėjau kitą restoraną, mes su Antanu dar net nebuvom pažįstami.

Bet būti pavadintam „išverstaskūriu parsidavėliu“ žmogaus, kuris vadovavo liberalams, žadėjo balsuoti už konservatorius, buvo susimetęs su Puteikiu, o po to laimėjo Seimo mandatą kartu su Viktoro „darbiečiais“ – yra komplimentas“, – komentavo A. Tapinas.

A. Guogos komentarai apie „Wolves“ ir klubo varžovus – jokia naujiena. Verslininkas ir buvęs politikas sveikino „Vilkus“ po laimėto mūšio prieš „Žalgirį“, ne kartą linksniavo sostinės savivaldybę, priminęs, jog ji remia tik „Rytą“, puolė „Ryto“ valdybos pirmininką Darių Gudelį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)