Kiek mažiau nei trejus metus „Ryto“ sporto direktoriaus pareigas ėjęs buvęs krepšininkas nuo šiol tokias pačias funkcijas atliks „Wolves“.

Įdomu, jog šio nestandartinio perėjimo išvakarėse apie D. Zavacką užsiminė ir situaciją sostinės krepšinyje komentavęs J. Vainauskas – buvęs ilgametis „Ryto“ vadovas ir skambiausių jo pergalių architektas.

„Vilniuje šiuo metu geresnė komanda yra „Rytas“. Kai susikūrė „Wolves“, jis laiku pasitempė. Manau, D. Zavacko pakvietimas į sporto direktoriaus pareigas stabilizavo jų elgesį laisvųjų agentų rinkoje, veiksmai tapo aiškesni.

O „vilkai“ savo modelio dar neatrado. Istorija, tradicijos, sirgalių bazė taip pat „Ryto“ pusėje. Yra daug dalykų, su kuriais „Wolves“ turės išmokti konkuruoti. Jų pusėje – finansiniai resursai, o kitas iššūkis – išmokti jais naudotis. Jų rezultatai verčia susimąstyti, ar viskas vyksta pagal planą, kita vertus, o koks apskritai tas planas – niekas dar jo nėra girdėjęs“, – Vilniuje užsimezgusią vidinę konkurenciją apžvelgė J. Vainauskas.

Panašu, kad „Wolves“ savo finansiniais pajėgumais ir pasinaudojo – nors pats D. Zavackas sezonui jau prasidėjus žengtą žingsnį į varžovų stovyklą aiškino noru siekti naujų tikslų.

Kaip ten bebūtų, J. Vainauskas dviejų klubų apsistumdymą dėl vietos po sostinės saule laiko sveikintinu reiškiniu.

„Jeigu Vilniuje užsimegztų Atėnų lygio derbis, Lietuva iš to laimėtų labai daug. O jei iš to išaugtų ir atsvara Kauno „Žalgiriui“ – atsvara visais lygiais, tai gerokai paskatintų krepšinio vystymąsi. Juk mūsų krepšinio nuopuolis ir prasidėjo, kai baigėsi kova tarp „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją