Žurnalistas teigė, jog V. Zelenskis tą siūlė žinodamas, jog Lietuvoje krepšinis yra vadinamas antrąja religija, o Ukrainoje tai taip pat populiari sporto šaka.

Šią informaciąją patvirtino ir prezidento patarėjas Ridas Jasilionis.

„Susitikime kalbėta ir apie krepšinį, galimybes šalims kartu rengti turnyrus, bet konkrečių paraiškų klausimas nebuvo svarstytas. Tad idėjos bendrai rengti konkretų čempionatą nėra“, – „Delfi“ portalui teigė R. Jasilionis.


Tokijo olimpinių žaidynių atrankos turnyras Lietuvos krepšininkams baigėsi nesėkmingai. Kaune vykusių varžybų finale Dariaus Maskoliūno treniruoti lietuviai 85:96 nusileido Slovėnijai ir pirmą kartą po šalies nepriklausomybės atkūrimo liko už olimpiados borto. Sulig šių rungtynių pabaiga tapo aišku, kad Lietuvos krepšinio sirgaliai šią vasarą progų palaikyti mylimos komandos nebeturės.

Žaidžiančią Lietuvos rinktinę sirgaliai pamatys kur kas anksčiau – lapkričio mėnesį. Būtent tuomet lietuviai su dar 31 Europos rinktine pradės kovą dėl bilietų į 2023-ųjų pasaulio pirmenybes.

Artimiausias Europos krepšinio čempionatas vyks 2022-aisiais Čekijoje, Sakartvele, Italijoje ir Vokietijoje. Jis turėjo vykti šiemet, bet pernai dėl pandemijos buvo nukeltas į 2022-uosius dėl šią savarą vyksiančių olimpinių žaidynių.

Po šio čempionato kitas turėtų vykti 2025 metais, kurio šeimininkai dar nėra išrinkti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)