Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai vis dar žaisdami be Pauliaus Jankūno ir Nate’o Wolterso 80-73 tarp savų sienų nukovė Tel Avivo „Maccabi“.

Svečių ekipos strategas Ioannis Sfairopoulas spaudos konferenciją pradėjo sveikinimais varžovams.

„Noriu pasveikinti žalgiriečius, bet sveikinu ir saviškius dėl pademonstruotos kovos. Žinojome, kad bus sunku, nes kauniečiai po prastos sezono pradžios namie sužaidė čia keletą gerų rungtynių. Žinojome, kad reikės daug kovoti dėl kiekvieno kamuolio.

„Žalgiris“ perėmė kontrolę ir kontroliavo mačo eigą, bet mes turėjome savo šansų, nepasidavėme, buvome pakilę iš pelenų. Deja, nepataikėme laisvų metimų, kai galėjome dar labiau priartėti. Žalgiriečiai į tai atsakė savo metimais.

Iš vienos pusės esame nepatenkinti, nes pralaimėjome, bet esame patenkinti dėl to, kad kovojome. Bandome sulipdyti savo komandą, šį kartą kovojome su gera komanda ir didžiuojuosi savo krepšininkais dėl kovos“, – pozityvumą rodė treneris.

„Žalgiris“ vėl užpildė namų areną, kurioje, po 5 pralaimėjimų iš eilės, iškovota jau trečioji pergalė paeiliui. Aistringus kauno klubo gerbėjus ir jų naudą pastebėjo ir I. Sfairopoulas.

„Čia puiki arena, puikūs sirgaliai ir atmosfera, ir jeigu tu prarandi koncentraciją, per keletą minučių gali prarasti daug taškų. Turėjome keletą tokių epizodų, praradome kontrolę 1-2 kartus ir tekdavo vytis. Visgi rungtynių pabaiga buvo tokia, kokia buvo – „Žalgiris“ pataikė sunkių metimų, čia ir buvo esminis skirtumas“, – paskutiniuoju ketvirčiu liko nusivylęs graikas.

Vis dėlto, ne tik rungtynių pabaiga turėjo palikti „Maccabi“ trenerių štabui nemalonų įspūdį. Kauniečiai nuo pat mačo pradžios spaudė varžovus ir dusino juos kibia gynyba. Svečius gelbėjo tik sudėtingi metimai, kuriuos pataikė Tel Avivo ekipos lyderiai – Scottie Wilbekinas ir Johnny O’Bryantas.

„Pradžioje nebuvome labai agresyvūs puldami, o žalgiriečiai žaidė labai agresyviai. Mes nelabai gerai dalijomės kamuoliu, ypač antrame kėlinyje. Po pertraukos sekėsi geriau, abi komandos gerai gynėsi, abi komandos pelnė 40 ir daugiau taškų, tai yra daug. Visgi, atsirado ne viena situacija, kai praradome koncentraciją“, – auklėtinių nesusikaupimu liko nusivylęs specialistas.

Vis dėlto, I. Sfairopoului nelengva „Maccabi“ klube. Jis į Tel Avivą atvyko tik prieš mėnesį, kai dėl prastų pasirodymų Eurolygoje buvo paleistas Nevenas Spahija. Graikui perėmus ekipos vairą, „Maccabi“ buvo iškovoję tik 1 pergalę iš 7 galimų. Pasikeitus trenerių štabui daugkartiniai Eurolygos čempionai laimėjo 3 iš paskutinių 5 rungtynių ir rodo atsigavimo ženklus.

„Mes bandome žaisti intensyviau, būti agresyvesni gynyboje. Nelengva pakeisti komandos žaidimą greitai, nes yra daug rungtynių ir mažai treniruočių. Esu mėnesį komandoje, mes jau pagerinome savo žaidimą gynyboje.

Puolime bandome žaisti geriau, mums reikia daugiau treniruočių. Tai sunku, nes dažnai žaidžiame, todėl sudėtinga tobulėti. Vis dėlto, matau pažangą, labai džiaugiuosi ta kova, kokią davė komanda“, – galvos nuleisti nebuvo linkęs graikas.

Eurolygos rikiuotė po 14 turų (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai):

1.Fenerbahce131132
2.Real122174
3.CSKA11394
4.Anadolu Efes9571
5.Olympiakos9558
6.Žalgiris7719
7.Armani Olimpia776
8.Bayern77-10
9.Barcelona77-27
10.Baskonia68-6
11.Panathinaikos68-18
12.Chimki59-39
13.Gran Canaria59-107
14.Maccabi410-33
15.Budučnost311-171
16.Daruššafaka113-143

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)