„Maksvytis yra naujokas Eurolygoje, bet jis atlieka labai kokybišką darbą, o jo vadovaujama komanda žaidžia gerą krepšinį ir rodo charakterį, kuris yra svarbus visoms komandoms. Jie sužaidė daug gerų rungtynių ir niekada nepasidavė, man tai patinka. Linkiu jiems viso ko geriausio“, – po rungtynių kalbėjo ir asmeniškai K. Maksvytį pasveikinęs „Partizan“ vyriausias treneris.

Kalbėdamas apie rungtynes Ž. Obradovičius teigė, kad nepaisant galutinio rezultato (88:74), pergalė pareikalavo daug jėgų. „Rungtynės tikrai buvo sunkios. Kaune sudėtinga žaisti dėl namų sirgalių ir „Žalgirio“ kokybės, kurią jie demonstruoja visą šį Eurolygos sezoną. Manau, kad puikiai žaidėme pirmoje rungtynių dalyje, ypač gynyboje. Per ilgąją pertrauką kalbėjome, kad „Žalgiris“ yra labai kovinga komanda, kad jie tikrai mėgins sugrįžti į rungtynes – ir jie tai padarė. Jie parodė charakterį, tad buvome priversti keisti savo žaidimą ir ieškoti kitokių sprendimų gynyboje bei puolime.

Ketvirtame kėlinyje žaidėme daug geriau, mus gelbėjo ir tai, kad po savo netaiklių metimų atsikovojome kamuolius puolime. Nors pagal puolime atovotus kamuolius mūsų persvara nebuvo didelė, bet mes laimėjome kovą po krepšiais, o tai rodo, kad mano krepšininkai turėjo daugiau noro ir labiau stengėsi. Manau, kad nusipelnėme pergalės. Taip pat džiugina, kad ir kur nuvažiuojame, visur turime savo fanus, kurie palaiko komandą,“ – samprotavo Ž. Obradovičius.

Po rungtynių „Partizan“ strategas atsakė į klausimą ir apie žiūrovų išreikštą palaikymą kovojančiai Ukrainai. „Galiu tik pakartoti tai, apie ką kalbu nuo pat karo pradžios. Man gaila, kad taip nutiko, norėčiau, kad viskas baigtųsi jau rytoj. Žmonės ten kenčia. Karas yra blogiausias dalykas pasaulyje ir negaliu net įsivaizduoti, kas ten dedasi, kaip žmonėms ten sunku. Reikia tikėtis, kad už tai atsakingi žmonės išspręs šią labai sudėtingą situaciją ir viską sustabdys“, – vylėsi Ž. Obradovičius.

Priminsime, kad pirmas tarpusavio rungtynėse Belgrade 87:76 taip pat laimėjo „Partizan“ krepšininkai.

Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais vasario 10 dieną namie su Vitorijos „Baskonia“, kuriai atstovauja Rokas Giedraitis ir Tadas Sedekerskis.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)