„Žalgiris“ fiksuoja 5 pralaimėjimų seriją ir užima vos 16-ą vietą, žemiau tik ALBA (3/13) ir ASVEL (2/14).

Teigiamą pergalių ir pralaimėjimų balansą turinti „Maccabi“ rikiuojama 10-oje vietoje, tačiau tokį patį santykį turi net 7 komandos, besidalinančios 4-10 pozicijomis.

Anot „Žalgirio“ vairininko Kazio Maksvyčio, svarbu prieš puikiai puolančius svečius nesivelti į taškų lenktynes.

„Tai į puolimą orientuota komanda, antra pagal pelnomus taškus (87) Eurolygoje, pirmauja pagal išmetamas baudas, puolime atkovotus kamuolius, išmestus dvitaškius.

Ekipa puolime turi daug opcijų, išsaugojo praėjusio sezono komandos branduolį. Nieko naujo nepasakysiu: reikia nesivelti į taškų lenktynes, priversti juos gintis ir laimėti rungtynes gynybos pagalba“, – spaudos konferencijoje trečiadienį kalbėjo komandos strategas.

K. Maksvytis juokavo, kad šventiniu laikotarpiu buvo tas Grinčas, kuris iš žaidėjų pavogė Kalėdas.

„Per šventes intensyviai treniravomės. Buvau tas Grinčas, kuris pavogė iš komandos Kalėdas. Žinau iš patirties, kad kuo daugiau duodi laisvo laiko, tuo sunkiau pirmose rungtynėse. Tad treniravomės“, – kalbėjo ekipos vedlys.

„Žalgiris“ bene pirmą kartą savaitgalį neturėjo LKL rungtynių, tai, anot K. Maksvyčio, komandai yra pliusas.

„Turime naujokų, žaidėjų, grįžtančių po traumų. Tai mums tos kelios treniruotės tikrai pravertė“, – tvirtino strategas, kitą savaitę turėsiantis priimti sprendimą dėl terminuotą kontraktą sudariusio Austino Hollinso.

„Turime dar savaitę apsispręsti. Per ją gali būti įvairių opcijų, tad laukiame“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Pats A. Hollinsas praėjusiame sezone atstovavo „Maccabi“ klubui, vyr. treneris tikisi, kad krepšininkas turės papildomą motyvaciją prieš buvusią komandą.

Pasibaigus Eurolygos pirmam ratui atsidarys žaidėjų perėjimų „langas“, anot ekipos vedlio, kalba labiau eina apie tai, ar pasilikti 32-ejų A. Hollinsą, ar pasikviesti kitą žaidėją.

Nėra aišku dėl vieno „Maccabi“ lyderių Wade'o Baldwino, ar jis galės padėti komandai kovoje prieš „Žalgirį“. Gynėjas Eurolygoje renka po 14,5 taško ir atlieka po beveik 5 rezultatyvius perdavimus (4,9) bei fiksuoja virš 15 naudingumo balų (15,1).

„Tai talentingas, žaidimą keičiantis žaidėjas, jo nebuvimas palengvintų ne tik mūsų, bet ir kiekvienos komandos užduotis. Matysime vietoje.

Jis galimai buvo patyręs raumens patemptimą, nežinia, kokio rimtumo trauma. Manome, kad visko gali nutikti“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Jis pasidžiaugė, kad „Žalgiryje“ nėra naujų netekčių. „Ačiū dievui, tie, kurie grįžta į rikiuotę, visi sveiki, pasiruošę, treniruojasi ir ruošiasi rungtynėms“, – džiaugėsi strategas.

Rungtynės Nemuno saloje – ketvirtadienį 20 val.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)