Šių rinkimų komitetas paskelbė dvylika asmenų 6-iose – žaidėjų, trenerių, teisėjų, komandų, krepšiniui nusipelniusių organizacijų bei užsieniečio – kategorijose.

A. Sabonis įvertintas geriausio užsieniečio nominacijoje. Jis – bene vienintelis ne iš Ispanijos kilęs ir į nusipelniusiųjų gretas įtrauktas asmuo.

Šlovės muziejaus narius rinko speciali 13 žmonių komisija.

Kaip pažymi dienraštis AS, seniai norėta išrinkti geriausius ir labiausiai Ispanijos krepšiniui nusipelniusius, o ši idėja realybe virto dėka AS dienraščio ir šios šalies krepšinio federacijos bendradarbiavimo.

Į Ispaniją aukštaūgis iš Lietuvos atvyko 1989 metais būdamas 25-erių ir atstovavo Valjadolido „Forum“ klubui.

Iš viso Valjadolide A. Sabonis sužaidė 110 rungtynių. Jo statistika buvo tokia įspūdinga, kad tarp Europos krepšinio grandų dėl lietuvio kilo tikros peštynės. Iškovojęs bronzos medalį su Lietuvos rinktine 1992-ųjų Barselonos olimpinėse žaidynėse, vėliau A. Sabonis susiejo savo ateitį su „Real“, o dar po trijų sezonų pakėlė sparnus į NBA, Portlando „Trail Blazers“.

Iš viso Ispanijoje A. Sabonis sužaidė 235 rungtynes, vidutiniškai per rungtynes pelnė 20,3 taško, atkovojo 12,4 kamuolio ir rinko 28 naudingumo balus.

Arvydas Sabonis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)