Kauno ir Belgrado komandos jau buvo susitikusios Kipre vykusiame draugiškame turnyre. Čia rugsėjo antroje pusėje vykusiame mače „Žalgiris“ įveikė varžovus 85:84.

Anot „Crvena zvezda“ klubo, į Kauną dėl nedidelės traumos neatvyks Branko Lažičius.

Tačiau trenerių štabas turi solidų pasirinkimą: komandos gretose – 15 žaidėjų, galinčių žaisti Kaune, o tai, anot Kazio Maksvyčio, papildomas galvos skausmas ruošiantis dvikovai prieš svečius iš Belgrado.

„Crvena zvezda“ treneris Duško Ivanovičius išskyrė „Žalgirio“ pranašumą – namų areną.

„Žalgiris jau eilę metų yra vienas sunkiausių varžovų, ypač kai žaidžia namuose. Jie rungtyniauja nepaprastai atkakliai, drausmingai ir su didele kantrybe.

Be to, tai komanda, kuri kartu rungtyniauja jau daug metų ir yra labai koordinuota.

Mes žiūrime į savo žaidimą, norime ir toliau žengti pergalių ritmu“, – kalbėjo D. Ivanovičius.

Jis atkreipė dėmesį, jog neverta dairytis į rugsėjį vykusį tarpusavio mačą.

„Jokios įtakos tas susitikimas neturi, nei mes, nei varžovai neatskleidė visų kortų. Dabar laukia tikrai visiškai kitokios rungtynės, bet kai kurios tos dvikovos detalės gali mums padėti“, – teigė D. Ivanovičius, kurį cituoja klubo svetainė.

Puolėjas Dejanas Davidovacas tikisi fiziškai kietos dvikovos.

„Žaisime prieš gerą komandą, kuri kartu rungtyniauja ilgą laiką. Tai fizine jėga grįstą žaidimą demonstruojanti komanda.

Visų pirma tikiuosi fiziškai sunkių rungtynių. Esame pasiruošę, manau, gerame ritme. Žinome, kad jie turi didelį sirgalių palaikymą. Mes darysime viską, ką galime, kad pratęstume pergalių seriją“, – teigė D. Davidovacas. Be pergalingo starto Eurolygoje Serbijos klubas šiame sezone dvi lengvas pergales pasiekė Adrijos lygoje.


Rungtynės penktadienį Nemuno saloje – 20 val.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai tarptautiniame fronte praėjusią savaitę startavo pergale – Bolonijoje 82:79 įveikė „Virtus“ pajėgas.

Duško Ivanovičiaus vadovaujama ekipa Belgrade 94:73 neturėjo vargo prieš Vilerbano ASVEL krepšininkus.

Prarado lyderius, papildė būrys naujokų

Vasarą „Crvena Zvezda“ buvo priversta atsisveikinti su trimis praėjusio sezono lyderiais – L. Vildoza, F. Campazzo ir F. Petruševu, tačiau atlikti ėjimai leis ir vėl varžytis su visomis komandomis.

Skambiausi jų – puikiai Eurolygoje debiutavęs Sh. Napieras, R. Giedraitis, M. Teodosičius ir A. Hanga.

D. Ivanovičius gali rinktis net iš 17 žaidėjų ir kai kurie „Crvena Zvezda“ ėjimai atrodė pertekliniai. Vis tik esminiai ėjimai ganėtinai aiškūs – buvo siekiama neprarasti talento gynėjų grandyje, šiek tie pridėti veteraniškos patirties ir žaidėjų, galinčių plėsti aikštę. Gynybiniai gebėjimai taip pat neprarasti, o galbūt net sustiprinti.

Trenerio galvos skausmas – minučių padalijimas ir kuo greitesnis žaidėjų įvedimas į sistemą.

Priekinę liniją „Crvena Zvezda“ sustiprino mobiliais, aikštę plečiančiais, bet gynyboje pažeidžiamais aukštaūgiais. Vienas įdomesnių klaustukų čia – iš NBA atvykęs 23-ejų, 213 cm ūgio Marko Simonovičius ir jo adaptacija Eurolygoje.

Ryškiausi naujokai. Nemanja Bjelica, Rokas Giedraitis, Joelis Bolomboy’us, Mike’as Tobey, Milošas Teodosičius, Adamas Hanga, Marko Simonovičius, Shabazzas Napieras, Yago Dos Santosas, Dejanas Davidovacas.

Skaudžiausi praradimai. Luca Vildoza, Filipas Petruševas, Facundo Campazzo.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją