Vilniečiai trečiadienį išvykoje nusileido Dižono JDA rezultatu 83:87 (21:32, 9:21, 29:16, 24:18).

Pirmoje rungtynių pusėje svečiai žioplinėjo gynyboje ir patys nebrangino kamuolio, suklydę 14 sykių. Tuo metu JDA krepšininkai sumetė 8 iš 12 tritaškių ir sparčiai tolo.

Prasidėjus trečiam ketvirčiui Dižono komanda pirmavo rekordiniu 25 taškų skirtumu, bet tuomet „Rytas“ atgijo. Ypač gelbėjo pakartotini mėginimai – puolime vilniečiai sugriebė 19 atšokusių kamuolių ir po pertraukos padarė jau tik vieną klaidą.

Trečio ir ketvirto kėlinių sandūroje Giedriaus Žibėno auklėtiniai spurtavo 14:0, netrukus priartėjo vienu metimu panaikinamu atstumu.

Vis dėlto paskutinę minutę „Ryto“ šovinių atsargos išseko, metimai skriejo pro šalį, dėl išnaudoto asmeninių pražangų limito žaisti nebegalėjo R. J. Cole'as bei Justinas Gorhamas, ir JDA šventė pergalę.

Pirmu sezono pralaimėjimu pasibaigusios rungtynės buvo geriausios „Ryto“ naujokui Keithui Hornsby, surinkusiam 19 taškų.

JDA: Gregoras Hrovatas 17, Vitalis Chikoko ir Davidas Holstonas (7 rez. perd.) – po 13, Cameronas Huntas 11;

„Rytas“: Keithas Hornsby 19, Gytis Masiulis 15, R. J. Cole'as (6 rez. perd.) ir Justinas Gorhamas (7 atk. kam.) – po 13, Javinas DeLaurier 11, Arnas Velička ir Lukas Uleckas – po 5, Margiris Normantas 2.

Tai buvo pirma istorijoje šių komandų tarpusavio akistata.

„Ryto“ gretose nežaidė neseniai į rikiuotę grįžęs Martynas Echodas, vis dar nebuvo traumuoto Gyčio Radzevičiaus.

B grupėje taip pat varžysis „Opava“ (Čekija) ir Patrų „Promitheas“ (Graikija) krepšininkai. Grupės nugalėtojai pateks tiesiogiai į TOP-16 etapą, antrą ir trečią vietas užimsiančios ekipos žais papildomas atkrintamųjų serijas.

Antrojo turo mačą Lietuvos vicečempionai vėl žais išvykoje – spalio 31 d. aplankys „Promitheas“.



Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją