„Jei aš galiu dirbti ir nesiskiepyti, visi mano artimieji, kurie taip pat yra neskiepyti, turėtų turėti galimybę daryti tą patį, be diskriminacijos, niekinimo ar atleidimo iš darbo.

Ši priverstinė vakcinacija yra vienas didžiausių žmogaus teisių pažeidimų istorijoje“, – „Twitter“ socialiniame tinkle antradienį rašė 30-metis K. Irvingas.

Praėjusiais metais krepšininkas sužaidė tik 29 NBA rungtynes. Visų pirma dėl to, kad Niujorke galiojo taisyklė, neleidusi nesiskiepijusiems asmenims dirbti šiame mieste.

Galiausiai Niujorkas atsisakė šio draudimo.

Pats krepšininkas praėjusiais metais sezono pirmoje pusėje tvirtino, jog tai „yra jo gyvenimas ir pats renkasi, ką jam daryti“.

Tokiais žodžiais 29-erių krepšinio žvaigždė aiškino sprendimą nesiskiepyti COVID-19 vakcina.

Kalbėdams socialiniame tinkle krepšininkas teigė nesąs nei antivakseris, nei vakcinų šalininkas, bei pridūrė suprantantis savo sprendimo pasekmes.

„Aš ir toliau palaikysiu sportinę formą, būsiu pasirengęs žaisti, prisijungti prie komandos draugų. Tai nėra politinis dalykas, nėra niekaip susiję su NBA ar kuria nors kita organizacija. Tai apie mano gyvenimą ir tai, ką renkuosi daryti“, – kalbėjo K. Irvingas.

Jis taip kalbėjo po to, kai „Nets“ spalio pirmoje pusėje nusprendė uždrausti neskiepytam krepšininkui kartu treniruotis su komanda tol, kol jis nepasiskiepys nuo COVID-19.

Visgi krepšininkas laikėsi savo pozicijos, tačiau žaisti krepšinį galėjo tik varžovų arenose.

Pagal galiojančią sutartį, kitą sezoną „Nets“ gretose jis uždirbtų 36,5 mln. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją