K. Maksvyčio auklėtiniai 83:64 (16:19, 19:11, 27:19, 21:15) pranoko svečius iš Lenkijos.

Rungtynių naudingiausiu žaidėju tapo Trevizo „NutriBullet“ atstovaujantis O. Olisevičius, per 24 minutes pelnęs 20 taškų, atkovojęs 1 kamuolį, atlikęs 2 rezultatyvius perdavimus bei surinkęs 18 naudingumo balų.

„Smagu, ketvirtadienį krito mano metimai. Prieš Estiją gal nepakris, arba treneris neleis žaisti tiek, kiek šiandien, tiesiog buvo mano diena“, – savo pasirodymo nesureikšmino puolėjas.

Rungtynes Lietuvos rinktinė pradėjo sunkiai, varžovai agresyviai gynėsi, o lietuviai pirmuosius taškus sugebėjo pelnyti prabėgus beveik dviem minutėms. Po pirmojo kėlinio svečiai pirmavo 19:16, tačiau prieš ilgąją pertrauką Lietuva sugebėjo susikrauti nedidelį pranašumą 35:30.

„Manau, jog šiandien startavome negerai, lenkai buvo itin fiziški pradžioje ir mus išmušė iš ritmo, taip pat nusiėmė daug kamuolių puolime. Antroje pusėje mes sutvarkėme šią problemą bei laimėjome rungtynes“,– dvikovą vertino Trevizo komandos puolėjas.

Trevize lietuvis žaidžia įspūdingą sezoną, per rungtynes vidutiniškai pelno po 16,6 taško bei pagal šį rodiklį užima trečiąją vietą visoje lygoje.

Paklaustas apie didesnį pasitikėjimą žaidžiant sėkmingą sezoną svetur, O. Olisevičius neslėpė, jog dėl to jaučiasi drąsesnis: „Kai išvažiuoji į užsienį, visi tikisi, kad būsi vienas lyderių, o tai padėjo man labiau pasitikėti savimi.“

Tokiu auklėtinio pasirodymu vyriausiasis rinktinės treneris Kazys Maksvytis visai nesistebėjo: „Tikėjausi tokio Osvaldo žaidimo, gerai žaidė Italijoje, stebėjau jo rungtynes. Turbūt pasiilgęs Lietuvos rinktinės, todėl sužaidė labai gerai.

Davė gerą impulsą nuo suolo. Kai turi tokius kertinius krepšininkus kaip Osvaldas, Eurolygos atstovus, tai ir man, kaip treneriui, lengviau.“

K. Maksvytis taip pat buvo paklaustas apie auklėtinio galimybę žaisti aukštesniame lygyje – Europos taurėje ar net ir Eurolygoje.

„Amerikiečiai turi gerą žodį – absolutely (liet. – neabejotinai)“, – nusijuokė strategas.

Apie O. Olisevičiaus galimybes žaisti aukštesniame lygyje kalbėjo ir Tomas Dimša, kuris teigė, jog žaidėjas gali atrasti savo vietą kiekvienoje komandoje, jeigu treneris paimtų ir išnaudotų jo stipriąsias puses.

„Fiksuoja gerą sezoną mano buvusioje komandoje, smagu už jį. Žino, kaip žaisti krepšinį, pataikė savo metimus“, – apie O. Olisevičių kalbėjo žalgirietis.

Komandos kapitonas Edgaras Ulanovas apie sužibusį komandos draugą nevengė pajuokauti:

„Matome, abejose komandose Italijoje rungtyniaujantys krepšininkai sužaidė gerai. Nežinau, ką jie ten valgo“, – šypsojosi „Žalgirio“ kapitonas, turėjęs omeny ir Michalą Sokolowskį, kuris atstovauja „Napoli“ klubui.

Jis ketvirtadienį vakare pelnė 26 taškus ir buvo rezultatyviausias Lenkijos rinktinės gretose.

Taip pat spaudos konferencijoje Olisevičiaus buvo paklausta ir apie viltis pakliūti į galutinį dvyliktuką didžiuosiuose turnyruose, kadangi Lietuvos rinktinėje dažnai kyla problemų ketvirtoje pozicijoje.

„Čia jau ne manęs reikia klausti, o trenerio (juokiasi). Aišku, jeigu gaučiau šansą, tai tikrai nepasakyčiau „ne“. Jeigu gaučiau šansą, bandyčiau jį pasiimti ir išnaudoti“, – tvirtino puolėjas.

Osvaldas Olisevičius

Tai buvo vos ketvirtosios rungtynės O. Olisevičiui apsivilkus Lietuvos rinktinės marškinėlius. Anksčiau puolėjas sužaidė trejas rungtynes pasaulio čempionato atrankos varžybose, per kurias taip pat buvo vienas komandos lyderių.

Antrąsias Europos čempionato atrankos rungtynes Lietuva žais vasario 26 d. Taline, kur susitiks su Estijos rinktine.

Estijos gretose netrūksta žinomų pavardžių: rinktinei padės Vitorijos „Baskonia“ ekipoje žaidžiantys Maikas Kotsaras bei Sanderis Raieste, taip pat Lietuvoje rungtyniavę Kristianas Kullamae ir Siimas-Sanderis Vene.

Lietuva varžosi H grupėje su Lenkija, Estija bei Šiaurės Makedonija. Trys iš keturių komandų pateks į Europos čempionatą, o lenkai šią vietą jau užsitikrinę kaip turnyro šeimininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją