31-erių J. Valančiūnas šią vasarą tradiciškai ne tik apsivilks Lietuvos rinktinės marškinėlius, bet ir atiduoda duoklę jauniesiems krepšininkams, kuriems savo stovyklą rengia nuo 2014 m.

Su talentingiausiais šalies penkiolikmečiais dirbs pats J. Valančiūnas, taip pat būrys kitų žinomų veidų – rinktinės ir Kauno „Žalgirio“ treneris Kazys Maksvytis, Darius Maskoliūnas, Arvydas Gronskis, Virginijus Mikalauskas ir kiti.

„Keturios dienos – labai trumpas laiko tarpas, norime jiems daugiau duoti žinių, o ne darbo. Detalės, pataisymai kažkokie – būtent tą ir stengiamės čia duoti.

Dirbti su geriausiasi treneriais, kurie žino, ką daro – manau, kad yra pats svarbiausias dalykas. Kamuolio valdymas, metimas gali daug ką nulemti vaikams“, – pasakojo JV.

Lietuvos rinktinės kapitonas jau ir pats griebs kamuolį į rankas, nes liepos 12 d. prasidės pirmasis krepšinio rinktinės pasirengimo etapas artėjančiam pasaulio čempionatui.

Tiesa, J. Valančiūnas prie komandos turėtų prisijungti nuo liepos 17 d., kai ši iš Druskininkų persikels į Palangą.

„Jau reikia grįžti į sporto kelią. Nebeužtenka atvažiuoti į stovyklos pradžią, mano metų jau reikia atvykti šiek tiek pasiruošus“, – šyptelėjo centras, sezoną pabaigęs dar balandžio 13 d.

Jonas Valančiūnas

Šią vasarą prie rinktinės neprisijungs tokie žaidėjai kaip Marius Grigonis, Rokas Giedraitis, Lukas Lekavičius, Edgaras Ulanovas. Greičiausiai neišvysime ir Domanto Sabonio, kuris bando susitvarkyti piršto traumą.

Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas užsiminė, kad J. Valančiūnas gana aktyviai bendrauja su kitais rinktinės kandidatais.

„Man nereikia atsiskaityti, aš neskambinu ir neklausiu – tik noriu paraginti. Krepšinis mums visiems teikia malonumą. Tikrai fainos vasaros – nežinau, jau kelinta man. Aš tikrai kaifuoju žaisdamas už Lietuvą ir noriu visus kitus paraginti. Man skambinti ir atsiprašyti, kad negali, tikrai nereikia“, – juokėsi kapitonas.

Tačiau jis išreiškė viltį, kad nacionalinėje komandoje bus anksčiau dėl to abejojęs Ignas Brazdeikis. Krepšininkas vos pasibaigus sezonui iškeliavo į Kanadą, kur dirba privačiose treniruotėse ir stengiasi sugrįžti į NBA.

„Aš manau, kad dalyvaus. Jis – aukšto lygio žaidėjas, linkiu, kad grįžtų į NBA, o rinktinėje Ignas visada laukiamas“, – kalbėjo J. Valančiūnas.

Ignas Brazdeikis

Prie J. Valančiūno ir D. Sabonio kitą sezoną NBA turėtų prisijungti 21-erių Ąžuolas Tubelis, sudaręs dvišalę sutartį su Filadelfijos „76ers“.

J. Valančiūnas viliasi, kad tautiečiui pavyks užsikabinti, bet kartu ir patraukė jį per dantį: „Pradžiai reikėtų ir į rinktinę atvažiuoti“.

Po pertraukos į nacionalinę komandą turėtų sugrįžti Donatas Motiejūnas, kuris ryškiausiai pretenduoja užimti D. Sabonio vietą.

„Labai gerai žiūriu (į D. Motiejūno atvykimą, – aut. past.). Tai aukštame lygyje žaidžiantis krepšininkas, turėjo gerą sezoną Eurolygoje. Su gera, švaria galva atvažiuoja ir manau, kad daug duos“, – vertino J. Valančiūnas.

Primename, kad Lietuvos rinktinė dalyvaus pasaulio čempionate, kuris rugpjūčio 25 – rugsėjo 10 dienomis vyks Japonijoje, Indonezijoje ir Filipinuose.

Pasaulio čempionate rinktinės grumsis ir dėl kelialapių į 2024 metų Paryžiaus olimpines žaidynes.

Lietuva kovas pradės D grupėje su Egiptu, Meksika ir Juodkalnija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)