„Fortūna“ realizavo 18 tolimų metimų iš 37 ir tokiu būdu sumušė nė savaitės neišsilaikiusį rekordą. Kovo 23 d. klaipėdietės į Vilniaus „Kibirkšties“ krepšį įskraidino 17 tolimų metimų.

Šeimininkės iniciatyvą perėmė jau pirmajame kėlinyje. Brigita Gudelionytė pataikė iš toli, tritaškį ir dvitaškį pridėjo Andra Gabalytė, Ligita Tamulytė atseikėjo dar vieną tolimą metimą, o klaipėdietės kaip mat susikrovė dviženklę persvarą – 21:8. „Fortūna“ vien per pirmąjį ketvirtį pataikė 7 tritaškius, po kurio pirmavo dvigubai – 28:14.

Viliaus Stanišausko auklėtinės pergalę įtvirtino ketvirtojo kėlinio pradžioje. Dovilė Jankauskaitė pelnė taškus iš po krepšio, A. Gabalytė realizavo baudas, o pirmoji pataikė tritaškį ir jau atrodė, kad nugalėtojas klausimų nebekėlė (73:51). Vis tik pačioje mačo pabaigoje „Vilkmergė“ spurtavo 12:0 ir prieš prasidedant paskutinei minutei sumažino deficitą iki vienženklio (70:79).

Visai netrukus aistros persikėlė ir už aikštelės ribų. Su teisėjo sprendimu nesutikęs Gitautas Kievinas puolė ant parketo ir arbitrui norėjo išaiškinti savo tiesą bei rodė nepagarbų gestą pridėjęs pirštą prie veido, tačiau kaip mat užsidirbo dvi technines pražangas ir buvo išvarytas iš aikštės.

Prie baudų metimų linijos stojusi Agnė Černeckytė realizavo abu baudų metimus ir galų gale įtvirtino „Fortūnos“ pergalę.

Incidentas – vaizdo įraše nuo 1:31:30 val:

Po šio laimėjimo klaipėdietes pagal pergales pavijo „Vilkmergę“, tačiau Ukmergės komanda sužais vieneriomis rungtynėmis daugiau.

„Fortūnai“ liko susitikimas Šiauliuose su vietos „Šiaulių-Universitetu“. „Vilkmergė“ šiaulietes priims namuose, o paskui vyks į Kauną kur susitiks su „Aistėmis-LSMU“.

„Fortūna“: Andra Gabalytė 20 (4/7 tritaškiai, 8 rez. perd.), Ligita Tamutytė 16 (3/5 tritaškiai), Agnė Černeckytė 13 (3/7 tritaškiai), Brigita Gudelionytė (11 atk. kam., 4 per. kam.), Lina Mikelevičienė 10 taškų.

„Vilkmergė“: Gabrielė Šulskė 24 (7/10 dvitaškiai, 3/4 tritaškiai, 6 klaidos), Klaudija Serkevičiūtė 14, Martyna Petrėnaitė 12 taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)