Trečiadienį jos atstovaujamas Kaiserio „Melikgazi“ klubas pralaimėjo paskutines Turkijos pirmenybių reguliaraus sezono rungtynes, užėmė devintą vietą ir nepateko į atkrintamąsias varžybas.

Lietuvė paskutiniame karjeros mače pelnė 6 taškus.

„Visada sakiau, kad nenoriu tempti laiko iki tol, kol visiškai subyrėsiu ar nebepajudėsiu. Dabar jaučiu, kaip kiekvienais metais darosi vis sunkiau fiziškai, kūnas reikalauja vis didesnės priežiūros. Taip pat darosi vis sunkiau būti toli nuo namų, nuo Lietuvos. Tikrai labai džiaugiuosi savo karjera ir jos suteiktomis galimybėmis pamatyti ir pagyventi daugelyje skirtingų šalių ir kultūrų, ilgą laiką tuo mėgavausi. Bet tiesiog pajaučiau, kad gana“, – basketnews.lt sakė G. Petronytė.

Nors ir kamuojama nugaros skausmų, šiame sezone 196 cm ūgio žaidėja įrodinėjo vis dar turinti parako – sausį tapo naudingiausia Europos taurės varžybų mėnesio krepšininke.

Antrame pagal pajėgumą žemyno turnyre jos statistika siekė 14,6 taško, 9,5 atkovoto kamuolio ir 2,3 rezultatyvaus perdavimo. Turkijos čempionate G. Petronytė taip pat viršijo 20 naudingumo balų vidurkį (20,6).

Karjerą pradėjusi tuomečiame Vilniaus „Lietuvos telekome“, panevėžietė vėliau atstovavo tokioms komandoms kaip Stambulo „Galatasaray“ (Turkija), Polkovicų CCC (Lenkija), Neapolio „Basket“ ir Venecijos „Reyer“ (abi – Italija).

Gintarė Petronytė

Krimsdama legionierės duoną G. Petronytė dusyk tapo Europos taurės varžybų laimėtoja.

Praėjusį sezoną aukštaūgė buvo grįžusi į tėvynę ir apsivilko Vilniaus „Kibirkšties“ aprangą, bet vasarą nesulaukusi pasiūlymo pratęsti sutarties vėl išvyko į užsienį.

Lietuvos rinktinėje G. Petronytė žaidė nuo 2006-ųjų ir dalyvavo penkiuose Europos čempionatuose bei viename – pasaulio. Visų laikų rezultatyviausių nacionalinės komandos žaidėjų sąraše ji yra antra (1844 taškai per 158-erias rungtynes), nusileisdama tik Jurgitai Štreimikytei-Virbickienei (2101 tšk. per 157-erias rungt.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją