Nors Jonava dažnai vadinama Kauno priemiesčiu, jos atstovai sekmadienį rimtai kėsinosi į visos šalies krepšinio sostinės titulą ir nepasidavė iki paskutinių sekundžių.

Vis dėlto Kauno „Žalgiris“ susitvarkė su savo užduotimis ir spaudimu, Karaliaus Mindaugo taurės turnyro finale Šiauliuose 81:77 palaužęs Jonavos „Cbet“.

„Ne tokia lengva pergalė, kokią planavome“, – pripažino nugalėtojų treneris K. Maksvytis.

Virginijaus Šeškaus auklėtiniai po trijų kėlinių sugebėjo pirmauti minimaliu skirtumu, bet ketvirtojo pradžioje praleido spurtą 0:8.

Net skirtumui išaugus iki 9 taškų, „Cbet“ dar nenuleido rankų ir likus 3 min. buvo priartėję vienu metimu panaikinama distancija.

Kauniečiai tuomet smarkiai nesutriko, susidorojo su nervais ir iniciatyvos iš rankų nepaleido, nesuteikdami varžovams galimybės bandyti išsigelbėti paskutine ataka. Kojos nepakišo ir vos 13 proc. tesiekęs tritaškių taiklumas – vis dėlto „Žalgiris“ šioje dvikovoje savo saujoje laikė per daug kozirių.

„Neturiu didelių priekaištų dėl koncentracijos ar panašiai, didžiąją dalį rungtynių rodėme net per daug agresyvumo stokodami racionalumo: pavyzdžiui, ginantis prieš Dovį Bičkauskį.

Galėjome labiau atsiplėšti pirmoje mačo pusėje ir trečiame kėlinyje, bet praleidome nemažai metimų paskutinę atakos sekundę – kad ir Edvino Šeškaus tritaškis tiesiai Ignui Brazdeikiui „į veidą“.

Varžovams kažkiek sekėsi, ir tos sėkmės vedini jie pagavo bangą bei grįžo į kovą. Buvo Eurolygos lygio rungtynės su daug įtampos, kol galų gale laimėjome, ir pergalė dėl to tik saldesnė. Pirmas sezono tikslas – pasiektas, nors ir nelengvai“, – reziumavo K. Maksvytis.

Jis taip pat pagerbė įveiktus oponentus, palygindamas juos su pačiais Eurolygos čempionais Stambulo „Anadolu Efes“ (Turkija).

„Žinoma, lengviau žaisti, kai nesi favoritas, antraip neturi teisės klysti. Bet ir šiaip Jonava mums nėra paranki varžovė, panašiai kaip „Anadolu Efes“. „Cbet“ stūmė mus į nepatogias situacijas, keitė gynybos sistemas.

Mums sunkiau, kai yra daugiau organizuoto chaoso, ir, priešingai, lengviau „nulaužti“ tuos varžovus, kurie turi aiškias puolimo ir gynybos sistemas, mažiau opcijų“, – komentavo „Žalgirio“ vairininkas.

Sekmadienio pergalė jam dar brangesnė matant staigmenas kitose Europos šalyse paraleliai vykusiose taurių varžybose.

„Pasižiūrėjus, kas Europoje nepateko į finalus arba krito ketvirtfinalyje, tai tik parodo, koks svarbus šis titulas. Kartu tai šioks toks ženklas mums“, – pastebėjo K. Maksvytis.

Vis dėlto KMT trofėjus jam asmeniškai buvo reikalingas bet kokiu atveju – iki šiol vyrų krepšinyje 45-erių specialistas iš Darbėnų jokiame turnyre nebuvo nė sykio užėmęs pirmos vietos.

Kalbant apie Lietuvos pirmenybes, nebuvo laimėjęs ir dar tuomet, kai treniravo vaikus bei jaunimą.

„Tapau Europos ir pasaulio čempionu su mūsų jaunimo rinktine, bet neturėjau savo dosjė nė vienos rimtos vietos vietinėse varžybose – pradedant jauniais ir baigiant vyrais. Taip kad dabar ledai pralaužti, tikiuosi, juos laužysime ir toliau“, – patenkintas buvo K. Maksvytis, po pergalės Šiauliuose suteiksiantis komandai vieną poilsio dieną.

Nuo nepriklausomybės atkūrimo taurės turnyrą žalgiriečiai laimėjo 11-ą kartą ir ketvirtąsyk paeiliui.

Savo ruožtu, Jonavos ekipa KMT finalą pasiekė pirmąkart istorijoje.

Primename, kad šeštadienį pusfinaliuose „Cbet“ 92:86 eliminavo Vilniaus „Rytą“, o „Žalgiris“ 77:67 nugalėjo Panevėžio „Lietkabelį“.

Rungtynėse dėl trečios vietos sekmadienį panevėžiečiai 91:88 įveikė vilniečius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją