Ettore Messina auklėtiniai visą sezoną žengė už atkrintamųjų ir įkrintamųjų ribos, tačiau dabar įsivėlė į kovą su krūva kitų komandų.

Pirmąjį tarpusavio mačą „Žalgiris“ išvykoje laimėjo 83:70, o praėjusį sezoną Milano krepšininkus įveikė dukart.

Kai vasarą „Olimpia“ laimėjo lenktynes dėl Nikola Mirotičiaus, komanda automatiškai tapo viena iš Eurolygos favoričių. Tačiau traumos ir tikro įžaidėjo trūkumas šią etiketę greitai nuplėšė.

Po skandalingų skyrybų su Kevinu Pangosu Milano ekipa skyles gynėjų grandyje kamšė susigrąžindama Shabazzą Napierą, tačiau šį sezoną amerikietis nerodo tokio žaidimo, kaip praėjusio pabaigoje.

Ilgesniam laikui iš rikiuotės buvo arba tebėra iškritę Billy Barronas, Maodo Lo, N. Mirotičius, Shavonas Shieldsas. Komandą sezono eigoje papildęs Rodney McGruderis galiausiai dėl asmeninių priežasčių paliko ją sužaidęs tik septynis susitikimus.

Nepaisant visų bangavimų, praėjusią savaitę „Olimpia“ patiesė vienas iš karščiausių lygos komandų – išvykoje 98:80 susitvarkė su „Monaco“, kuriam tai yra vienintelis pralaimėjimas per dešimt pastarųjų rungtynių, o vėliau namie 77:76 įveikė ir Šarūno Jasikevičiaus treniruojamą Stambulo „Fenerbahče“.

98 taškai – šio sezono ekipos rekordas.

„Laukia komanda, pasiekusi geriausią savo sportinę formą, tą įrodo rungtynės Monake ir geros, sunkios rungtynės namuose prieš „Feberbahče“. Visi geriausi žaidėjai gali padėti Milanui, įskaitant ir Nikolą Mirotičių, D. Shieldsą, Nicolo Melli.

Faktas tas, kad dabar varžovai pasiekė savo geriausią formą ir Milanas suvokia, kad net ir šioje situacijoje gali patekti į įkrintamąsias. Prieš porą mėnesių jie patys turbūt tai būtų laikę palaima“, – prieš artėjantį mačą kalbėjo „Žalgirio“ treneris Andrea Trinchieri.

Delfi kviečia iš arčiau pažvelgti į būsimų „Žalgirio“ varžovų žaidimo skaičius.