33-ojo turo rungtynėse „Žalgiris“ išvykoje krito 66:69 (11:20, 18:19, 15:12, 22:18).

Po šios nesėkmės žlugo „Žalgirio“ šansai pasiekti įkrintamąsias varžybas, nes pergalę iškovojo Belgrado „Partizan“.

Savo ruožtu „Monaco“ užsitikrino vietą atkrintamosiose varžybose ir beveik užsitikrino namų aikštės pranašumą šiose.


Nugalėtojų gretose naudingiausias buvo D. Motiejūnas, kuris per 21 minutę pelnė 14 taškų (6/8 dvit., 0/1 trit., 2/2 baud.), atkovojo 7 kamuolius ir surinko 18 naudingumo balų.

„Žalgirio“ gretose naudingiausias buvo Kevarriusas Hayesas – centras pelnė 11 taškų (4/5 dvit., 3/3 baud.), atkovojo 7 kamuolius ir tai virto 20 naudingumo balų pasirodymu. Keenanas Evansas su 17 taškų buvo rezultatyviausias, bet iš žaidimo pataikė tik 5 metimus iš 16 ir surinko 9 naudingumo balus.

„Monaco“ susitikime įrodė, kodėl yra viena geriausiai besiginančių komandų lygoje ir sukaustė „Žalgirio“ puolimą – remiantis analitiniu puslapiu bballytics.com monegaskai per paskutinius penkis turus rodo antrą geriausią gynybos reitingą Eurolygoje.

„Žalgiris“ pataikė vos 7 tritaškius iš 29, o suklydo tiek pat kartų, kiek ir rezultatyviai perdavė kamuolį – 14.

„Žalgiris“ itin slogiai pradėjo susitikimą Monake – per pirmą kėlinį iš žaidimo pataikė tiek pat kartų, kiek ir suklydo – po tris, o antrame kėlinyje dar neteko A.Butkevičiaus. Ne kontaktinėje situacijoje puolėjas pradėjo šlubuoti ir tik su komandos draugų pagalba paliko aikštę, daugiau į kurią negrįžo. Šį sezoną jis kelis mėnesius praleido dėl pėdos traumos.


Andrea Trinchieri pyktį puikiai iliustravo ir tai, kad italas antrame kėlinyje sužaidus vos 31 sekundę prašė minutės pertraukėlės. Nors „Žalgiris“ puolime pradėjo rodyti gyvybės ženklus, įpusėjus mačui vis tiek turėjo dviženklį deficitą – 29:39.

Po pertraukos „Žalgiris“ bandė kelis kartus priartėti, bet vis sulaukdavo varžovų atsako, o ketvirtojo kėlinio pradžioje „Monaco“ nutolo labai pavojingai – 59:44.

Lietuvos čempionai į šturmą pradėjo kilti įpusėjus ketvirčiui – K. Evansas ir Brady Manekas pataikė po tritaškį, K. Hayesas pelnė du taškus su pražanga ir „Žalgiris“ priartėjo 58:63.

Vis tik lemiamu metu kauniečius žudė D. Motiejūnas – jis pelnė keturis taškus iš eilės ir nutolino „Monaco“ iki 69:60. Paskutinėmis akimirkomis kauniečiai dar įnešė intrigos, tačiau realių šansų išplėšti gyvybiškai svarbų tašką neturėjo.

„Žalgiris“ reguliarųjį Eurolygos sezoną pabaigs kitą ketvirtadienį, kai namie priims pirmąją vietą jau užsitikrinusį Madrido „Real“ (26-6) klubą.

„Monaco“: M. Jamesas 18, D. Motiejūnas 14, J. Blossomgame’as 11.

„Žalgiris“: K. Evansas 17 (3/8 dvit., 2/8 trit.), B. Manekas 12, K. Hayesas 11 (7 atk. kam.), D. Giedraitis 8, E. Ulanovas 7, E. Sumneris 4, A. Butkevičius 3, L. Lekavičius ir R. Šmitas po 2, L. Birutis ir T. Dimša po 0.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)