Nerezultatyviai rungtynes pradėjusios komandos kovojo taškas į tašką. „Ryto“ krepšininkai sėkmingai kabinosi į tituluotiems varžovams į atlapus provokuodami pražangas ir taikliai mesdami nuo baudų metimo linijos.

Pusantro kėlinio vyko lygi kova, tačiau tuomet, daugiausiai Dominique'o Suttono galingų prasiveržimų ir sėkmingo naujoko Roko Stipčevičiaus žaidimo dėka, vilniečiams pavyko atitrūkti.

Įpusėjus mačui po galingo Martyno Echodo dėjimo iš viršaus ir taiklaus baudos metimo aikštės šeimininkai pirmavo 43:35.

Po didžiosios pertraukos Kazanės komanda užkūrė sunkiai stabdomą puolimo mechanizmą, kurį puikiai valdė Pierria Henry.

Į pastarojo tritaškius tuo pačiu atsakė Mindaugas Girdžiūnas ir Arnas Butkevičius, tačiau tuomet kelias klaidas iš eilės padarę aikštės šeimininkai ėmė strigti, o „Unics“ spurtavo 10:0.

Svečiai nutolo 53:58, tačiau vilniečiams pavyko baigiantis kėliniui išlyginti kovą – 58:59.

Rusijos klubo mėginimas pabėgti į priekį priklausė nuo „sužvėrėjusio“ Erricko McCollumo, tačiau D. Adomaičio auklėtiniai baltos vėliavos kurį laiką dar nekėlė ir lipo varžovams ant kulnų.

Prasidėjus lemiamoms minutėms prie varžovų lyderio E. McCollumo prisidėjo ir kiti Kazanės komandos legionieriai, savo taikliais metimais palaidoję „Ryto“ viltis į pergalę.

Paskutiniame kėlinyje vilniečius skaudžiai baudęs E. McCollumas buvo rezultatyviausias savo komandoje. Jo sąskaitoje 26 taškai (8/10 dvitaškiai, 1/3 tritaškiai, 7/7 baudos) ir 28 naudingumo balai.

Jam gerai talkino P. Henry, pataikęs 4 iš 5 tritaškių ir iš viso surinkęs 18 taškų.

Pirmose tarpusavio rungtynėse Vilniaus „Rytas“ išvykoje nusileido „Unics“ krepšininkams 73:86.

Kitoje dvikovoje lapkričio 21 dieną D. Adomaičio auklėtiniai išvykoje susigrums su Frankfurto „Skyliners“.

Rytas“: DJ Seeley 19 (7/8 dvitaškiai, 0/4 tritaškiai, 5/5 baudos, 6 rez.p.), Martynas Echodas 14, Dominique'as Suttonas 13 (6 atk.k.), Mindaugas Girdžiūnas ir Roks Stipčevičius (5 atk.k., 2 rez.p.) po 11, Arnas Butkevičius 7 (7 atk.k.), Eimantas Bendžius 5, Evaldas Kairys 1, Deividas Sirvydis 0.

Unics“: Errickas McCollumas 26, Pierria Henry 18 (5 atk.k., 5 rez.p., 25 naud.b.), Maurice'as Ndouras ir Jamaras Smithas po 9, Raymaras Morganas ir Trenetas Lockkettas - po 8.

Europos taurės D grupės lentelė
(vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimas, taškai už, taškai prieš, taškų skirtumas)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (166)