Ispanų „Marca“ skelbia, kad po mėnesio 31-ąjį gimtadienį švęsiantis kanadietis yra arti susitarimo su Valensijos „Basket“ (7-6) klubu.

„Mums reikalingas žaidėjas, turintis gerą kūną, atitinkantį Eurolygos standartus. Ir labiau orientuotas į puolimą, nes gynyboje dar galime išsiversti“, – neseniai sakė Kazys Maksvytis.

Čia pat patikslinęs. „Kai kalba eina apie tokį žaidėją kaip K. Pangosas, visada gali būti išimtis. Jis yra kūrėjas, taškų rinkėjas, ko mums ir reikia“, – tikino treneris.

„Žalgirio“ marškinėlius du sezonus jau vilkėjęs Kevinas šį sezoną visiškai prarado Ettores Messinos pasitikėjimą.

Ne dėl kokių nors sveikatos problemų, o būtent dėl to, kad neįsipaišo į „Armani Olimpia“ ekipos žaidimo schemas, K. Pangosas praleido 14-a paskutinių Dizainerių mačų vietiniame ir tarptautiniame frontuose.

Apskritai šį sezoną Eurolygoje jis surengė tik penkis pasirodymus, kuriuose per vidutiniškai 24 min. 33 sek. rinko po 7,2 taško (47 proc. dvitaškių, 30 proc. tritaškių ir 100 proc. baudų), 3 rezultatyvius perdavimus, 2,4 klaidos ir 6 naudingumo balus.

Pernai Milane K. Pangosas buvo kiek efektyvesnis – per vid. 25 min. po 8,9 taško (49 proc. dvitaškių, 30 proc. tritaškių ir 75 proc. baudų), 3,4 rez. perd., 1,8 klaidos ir 7,7 naud. balo.


Geriausius krepšinio prasme metus Kevinas praleido ne kur kitur, o būtent Kaune – vid. po 12,4 taško (47 proc. dvitaškių, 48,5 proc. tritaškių, 70 proc. baudų), 6,2 rez. perd., 2,6 klaidos ir 13,9 naud. balo – ir Sankt Peterburge – vid. po 13,1 taško (52 proc. dvitaškių, 40 proc. tritaškių, 85 proc. baudų), 6,6 rez. perd., 2,8 klaidos ir 14,3 naud. balo.

Pirmuoju atveju K. Pangosas netikėtai atvedė Šarūno Jasikevičiaus vadovautą „Žalgirį“ į Finalo ketvertą, o pats buvo išrinktas į antrąjį simbolinį geriausių sezono žaidėjų penketą. Antruoju – su Xavi Pascualio treniruotu „Zenit“ ketvirtfinalyje pakuteno nervus to paties Šaro „Barcai“ ir pateko į pirmąjį simbolinį geriausių sezono žaidėjų penketą.

Daugiau nei iškalbingi ir 185 centimetrų ūgio gynėjo asmeniniai rekordai Eurolygoje: 33 taškai (7 taiklūs tritaškiai), 15 rezultatyvių perdavimų, 7 atkovoti, 4 perimti kamuoliai, 3 iš eilės dvigubi dubliai ir net 41 naudingumo balas.

Savo ruožtu traumų, kitų sveikatos problemų ir negandų kamuojamas „Žalgiris“ pastarosiose Eurolygos rungtynėse vertėsi viso labo 9 žaidėjų rotacija, o tas devintasis buvo Danielius Lavrinovičius.

Kauniečiai pirmadienį pranešė, kad sudarė trijų savaičių bandomąją sutartį su 32-ejų metų amerikiečiu Austinu Hollinsu. Jeigu ketverių metų Eurolygos patirtį turintis gynėjas įrodys vertę, jis liks komandoje iki sezono pabaigos.

K. Maksvytis taip pat užsiminė, kad šis papildymas dar gali būti ne paskutinis: „Daug traumų, dabar turime vienuolika žaidėjų, iš kurių du – iš antros komandos. Sunkus laikotarpis. Žaidėjų trūksta ir jeigu reikės, mes juos pasirašysime.“

Primename, kad su žaliai-balta apranga jau debiutavo ir NBA patirties prikaupęs Edmondas Sumneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)