Tradiciškai mintimis prieš Eurolygos rungtynes „Žalgiris TV“ rubrikos #DėmesysEurolygai laidoje dalinosi žalgiriečiai. Šįkart apie „Žalgirio“ komandos žaidimą bei būsimas rungtynes su karališkuoju klubu kalbėjo kanadietis Olivier Hanlanas ir graikas Ianas Vougioukas.

„Sužaidėme labai gerą mačą Eurolygoje prieš „Brose Baskets“, kalbant apie mūsų komandos gynybą. Tiesa, LKL rungtynių metu su Utenos „Juventus“ mūsų žaidime nebuvo tų aspektų, kurie padėjo Eurolygos susitikime, tokių kaip kietas žaidimas, gera kova dėl atšokusių kamuolių. Tąsyk Eurolygos mače gynyboje buvome labiau susikaupę, todėl LKL rungtynėse mes praleidome galimybę iškovoti pergalę“, – apie laimėtas „Žalgirio“ rungtynes Eurolygoje ir pralaimėtą susitikimą LKL čempionate kalbėjo O.Hanlanas.

Kalbėdamas apie komandos trenerių štabo pateiktas užduotis po Eurolygos ir LKL čempionato rungtynių, graikas I.Vougioukas išskyrė, jog svarbiausi uždaviniai buvo susiję su bandymu sugrįžti į tinkamą žaidimo ritmą.

„Iš esmės pastarąsias dvi dienas skyrėme sugrįžimui į vėžes po pralaimėtų rungtynių. Turėjome susigrąžinti savo koncentraciją. „Real“ – finalo ketverto kalibro ekipa, o mes žaisime namuose ir turime puikią galimybę sužaisti konkurencingai Eurolygos rungtynėse“, – teigė „Žalgirio“ vidurio puolėjas.

Į Kauną atvykstanti „Real“ ekipa – antroji Eurolygoje pagal renkamus taškus per rungtynes. Ispanijos klubo žvaigždynas siekia antrus metus iš eilės laimėti Eurolygą, tačiau kol kas F grupėje karališkas klubas žygiuoja tik ketvirtoje vietoje. Akivaizdu, jog titulą ginantys Madrido ekipos krepšininkai turi silpnų žaidimo pozicijų, anot I.Vougiouko, tai yra susiję su „Real“ klubo gynybiniais pajėgumais.

„Žvelgiant į „Real“ komandos statistiką, gynyboje galime įžvelgti ispanų klubo trūkumų. Madrido ekipa yra tokia talentinga puolime, kad kartais atsipalaiduoja gynyboje. Taigi, jeigu reiktų įvardinti vieną trūkumą, tai būtų mano atsakymas“, – apie varžovų problemas gynyboje kalbėjo I.Vougioukas.

Savo ruožtu O.Hanlanas pabrėžė, jog būsimų varžovų bangavimas yra nuolat pasitaikantis „Real“ žaidimo bruožas, kuris sezonui įsibėgėjus išnyksta. 23-ejų metų 193 cm ūgio gynėjas teigė, jog „Žalgiris“ gali pakartoti kovingų pirmųjų komandų rungtynių (Madride „Žalgiris“ pralaimėjo 86:92) scenarijų bei šįkart Kaune iškovoti ir pergalę.

„Kiekvienais metais „Real“ surenka galingą sudėtį. Sezono pradžia jiems buvo šiek tiek duobėta, bet turėdami tokią gerą sudėtį, vėliau jie išsprendžia problemas. Kaip bebūtų, žaidėme geras rungtynes Madride, kovojome iki susitikimo pabaigos. Jeigu būsime budrūs gynyboje ir laikysimės trenerių nustatyto žaidimo plano, turėsime galimybę iškovoti pergalę“, – mintimis dalinosi O. Hanlanas.