„Grįžimas į sostinę tikrai džiugina, kadangi tai mano gimtasis miestas. Turėjau keletą pasiūlymų, bet pasirinkau Vilnių, sau puikiai pažįstamą ir labai pasiilgtą vietą, – emocijomis dalinosi Dalia. – Vasarą skyriau laiko poilsiui, sportui, kelionėms, todėl kol ji tęsiasi – mėgaujuosi ja toliau.“

23 metų krepšininkė į Vilniaus klubą grįžta po 4 metų pertraukos. Pastaruosius metus vilnietė praleido rungtyniaudama Klaipėdos „Neptūno“ ekipoje. Tiesa, 2020 m. sausio viduryje ji buvo persikėlusi į Latviją, kur užbaigusi sezoną „Liepojos/LSSS“ ekipoje, grįžo į Lietuvą ir trims sezonams nutūpė Klaipėdoje.

Stabilumą demonstruojanti Donskichytė 2022-2023 m. sezone Baltijos moterų krepšinio lygoje vidutiniškai pelnė po 9,3 taško, atliko po 7,2 rezultatyvaus perdavimo, perėmė po 2,5 kamuolio ir rinko 13,7 naudingumo balo. Artėjantis sezonas atletei bus debiutinis Europos taurės lygoje.

„Laukiu sezono, pasiilgau krepšinio. Tikslai, kaip visada – aukščiausi. Žinoma, svarbiausia – komanda, jos atmosfera, jei visos įdėsime daug pastangų, manau, ir pasiekimai bus atitinkami. Nemėgstu žadėti – mėgstu daryti,“ – sakė D. Donskichytė.

Krepšininkė jau turi patirties ir nacionalinėje komandoje: ji su rinktinės marškinėliais atrankoje į 2023 m. Europos moterų čempionatą sužaidė 2 mačus ir juose pelnė po 3,5 taško bei atlikdavo po 1,5 rezultatyvaus perdavimo.

Kitą sezoną „Kibirkšties“ komandoje taip pat rungtyniaus Justina Miknaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją