Chariztmatiškasis ispanas abejingų žiūrovų nepaliko – po renginio svečiai plojo atsistoję. Beje, tarp žiūrovų buvo J. Plazos žmona bei mama.

Pažadėjo išgerti degtinės

Renginio pradžioje buvo galima įžvelgti, kad „Žalgirio“ strategas kiek jaudinasi. Tačiau netrukus ispanas atsipalaidavo ir mestelėjo ne vieną pokštą, kurie privertė juoktis žiūrovus.

J. Plazos knygoje daug dėmesio skiriama maisto ruošimui ir gėrimams. J. Plaza pastebėjo, kad lietuviai nemažai valgo bei vartoja alkoholinių gėrimų. Nors pats treneris degtinės vengia, J. Plaza pažadėjo, kad vieną dieną išlenks taurelę stipresnių gėrimų.

„Vieną kartą, kuomet man teks palikti Kauną tikrai išgersiu degtinės. Nesvarbu, kad griūsiu po dviejų taurelių. Pažadu, kad tai padarysiu“, - juokavo J. Plaza.

Renginio metu skambėjo mėgstamiausi J. Plazos muzikos kūriniai, kurie minimi ir „Andželikos paklodėse“. Pristatymas prasidėjo Johno Lennono kūriniu „Imagination“, vėliau buvo skaitomos ištraukos iš knygos.

Beje, ir pats J. Plaza katalonų ir ispanų kalbomis perskaitė kelis savo knygos puslapius.

Keturkojis draugas – J. Plazos dalis

Į renginį J. Plaza kiek netikėtai atsivedė ir savo keturkojį augintinį. Labradoras viso renginio metu nė per žingsnį nesitraukė nuo šeimininko ir klusniai gulėjo šalia jo.

Renginio pabaigoje vienas, bene jauniausias pristatymo dalyvis pasiteiravo J. Plazos, kodėl jis į renginį nusprendė atsivesti šunį.

„Aš vaikystėje neturėjau augintinių, nes neturėjau sąlygų jų auginti. Tačiau dabar šis šuo – tai dalis manęs. Jei taip galima pasakyti, tai kaip trečia mano ranka“, - teigė J. Plaza.

Planuota, kad renginys truks apie valandą, tačiau skaitytojai autoriaus „nepaleido“ beveik pustrečios valandos.

Knygoje įsikūnijo į moterį

Prieš 14 metų J. Plaza parašyta knyga kiek seniau išleista katalonų ir ispanų kalbomis. Neseniai trenerio kūrinys išverstas ir į lietuvių kalbą.

„Andželinos paklodėse“ autorius įsikūnija į moterį – pagrindinę romano veikėją Juliją.

40-metė moteris vieną dieną suvokia gyvenanti svetimą gyvenimą, kurį už ją suplanavo kiti. Ar kasdienės rutinos ir įprastų patogumų supančiotam žmogui pakaks ryžto grįžti prie savo paties svajonių ir perkelti jas iš sapnų į realybę?

Knygoje aprašytos kelionės po daugelį miestų – Barselona, Paryžius, Naujasis Orleanas.

„Keliaudamas po kitas šalis žmogus turtėja ir gali daug išmokti. Kai pajuda iš namų žmogus supranta, kad kitur žmonės gyvena visiškai kitaip, nei jis mano. Aš, gyvendamas su kuprine ant pečių, tai gerai žinau“, - teigė J. Plaza, kuris pirmoje savo knygoje remiasi savo asmenine patirtimi.

Ragina keisti savo gyvenimą

J. Plaza savo knygoje siekia skaitytojus įtikinti, kad žmogus privalo daugiau laiko skirti sau.

„Žmonės neretai daro tai, ko nenori. Daro tai, kas jiems nepatinka. Gyvena ne su tais žmonėmis, su kuriais norėtų ir apie kuriuos svajoja. Gyvename su tais žmonėmis, kurie mus riboja. Per skubėjimą ir gyvenimo rutiną neturime laiko sau, neturime laiko pagalvoti apie save ir savo gyvenimą“, - savo gyvenimo filosofiją dėsto ispanas.

Treneris ir rašytojas ragina skaitytojus priimti drąsius ir žengti į priekį.

„Kartais mes bijome priimti sprendimus ir nesiryžtame keisti savo gyvenimo. Tačiau niekas kitas, o tik mes galime kažką pakeisti“, - sako J. Plaza.

„Žalgirio“ trenerio knyga kainuoja apie 30 Lt.

Trečioje knygoje – lietuviški akcentai

J. Plaza planuoja, kad jau šią vasarą baigs rašyti savo antrąją knygą.

„Daug kas priekaištauja, kad mano pirmoji knyga labai plona. Bet tai tai buvo mano pirmasis darbas. Pažadu, kad antroji knyga bus dukart storesnė“, - juokavo J. Plaza.

Treneris teigė, kad ties antruoju kūriniu nesustos ir planuoja rašyti trečiąją knygą. J. Plaza neslepia, kad trečiajame kūrinyje netrūks lietuviškų akcentų.

„To, ką patyriau Lietuvoje, užtektų parašyti ir dvi knygas“, - juokauja ispanas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)