„Po trumpų, reikalingų atostogų namuose Mateuszas Ponitka, Jordanas Loydas, Billy Baronas, Tysonas Carteris ir Alexas Poythressas jau grįžo į „Zenit“ ekipą“, – skelbė klubo svetainė.

Tokia žinutė „Twitter“ socialiniame tinkle sulaukė neigiamos krepšinio gerbėjų reakcijos, ypač griežtai reagavo Lenkijos, kurios pašonėje vos 20 km nuo pasienio su Ukraina leidžiasi Rusijos raketos, sirgaliai.

„Ponitka, negrįžk į Lenkiją! Mes nenorime tokių piliečių“, – krepšininkui siūlė vienas komentatorių.

„Rinktinės kapitonas... Tiesiog parsidavėlis“, – konstatavo vienas internautų.

„Mateuszas Ponitka – didelis nusivylimas“, – neslėpė dar vienas krepšininko tautietis.

„Tu utėlių maišas, Ponitka“, – 2021 metų vasarą išrinktam rinktinės kapitonui lenkiškai rėžė kitas komentatorius.

„Viso gero, Mateusz. Tikuosi, daugiau nebepamatysiu tavęs rinktinėje. Kitu atveju aš tave nušvilpsiu“, – žadėjo vienas Lenkijos krepšinio gerbėjų.

„Atostogos Mariupolyje ar Charkive?“, – ironiškai klausė dar vienas internautas.

Bent keli krepšinio sirgaliai pasiuntė tiek „Zenit“ klubą, tiek sugrįžusius žaidėjus ten, kur Gyvačių salos gynėjų buvo pasiųstas Rusijos karinis laivas.

„Gėda šiems penkiems žaidėjams“, – konstatavo vienas komentatorių.

„Ar jie žino, ką daro?“, – klausė kitas.

„Turėkite omenyje, jog jie parsidavė... už kruvinus pinigus“, – angliškai rašė dar vienas, „Zenit“ naujieną komentavęs žmogus.

„Gėda. Nė vienas iš šio penketo per savo karjerą neturėtų gauti pasiūlymų iš kitų Europos komandų“, – teigė dar vienas komentatorius.

„Dabar išsiųskime visus 5-is krepšininkus atostogoms į Ukrainą, nes jie aiškiai nesupranta, kas vyksta. Tikiuosi, kad nė vienas iš jų niekada negrįš žaisti į ES“, – vylėsi kitas krepšinio sirgalius.

„Aš suprantu, kad amerikiečiai gali tiksliai nežinoti, kas vyksta, bet lenkas? Gėda, ponas Mateuszai.

Deja, tai tikriausiai jo karjeros rinktinėje pabaiga. Gaila, aš tave iki šiol vertinau“, – nusivylimo neslėpė Lenkijos krepšinio sirgalius.

Tą padarė ir kiti VTB Vieningosios lygos klubuose rungtyniavę lietuviai: Marius Grigonis, Artūras Gudaitis, Adas Juškevičius ir Eigirdas Žukauskas, o taip pat Permės „Parma“ treniravę Kazys Maksvytis bei Gintaras Kadžiulis, Krasnodaro „Lokomotiv“ viceprezidento pareigas ėjęs Ginas Rutkauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Dalintis
Nuomonės