Pirmasis jų varžovas čia – LKL starte skaudų sutriuškinimą net 52 taškų skirtumu nuo Kauno „Žalgirio“ patyrę „Gargždai“.

Savo ruožtu trenerio postą po nesėkmingų metų visgi išsaugojusio Kęstučio Kemzūros auklėtiniai pirmame ture svečiuose tik po dramatiškos kovos 68:66 įveikė Šiaulių „Šiaulius“.

Įdomu, kad traumų praretinti „Wolves“ startavo grynai lietuvišku penketu – tą pirmame ture pakartojo tik Panevėžio „7bet-Lietkabelis“.

Beveik trečdalį visų „Vilkų“ taškų – net 22 – sušveitė klubo naujokas Vaidas Kariniauskas, po pasirodymo pasaulio čempionate paskutinę akimirką už 20 tūkstančių eurų išpirką įsigytas iš Mažeikių ekipos.

„Skaičiau replikas, kad su Vaidu sutartį pasirašėme tik dėl to, jog jis amerikiečiams parodė liežuvį, ir iš to neva bandysime daryti rinkodarą. Ne, mes sudėty norime kovingų ir fiziškų krepšininkų, gebančių kontroliuoti komandą. Vaidas kaip tik atitinka visas šitas savybes. Jis yra labai aukštas įžaidėjas“, – „Delfi TV“ laidoje „Sporto baras“ pasakojo „Wolves“ klubo ir „Avia Solutions Group“ arenos vadovas Andrius Žiauberis.

Praėjusį sezoną Šiaurės Europos lygoje (ENBL) kalnų nenuvertę „Vilkai“ šiemet sulaukė vardinio kvietimo į antrą pagal pajėguma žemyne Europos taurės turnyrą.

„Ambicijos išlieka tokios pačios kaip ir praėjusį sezoną – norime būti tarp LKL prizininkų ir patekti į KMT finalo ketvertą. Mūsų sudėtis ir vasarą padaryti darbai leidžia taip galvoti. Tikimės, kad ir burtai bus sėkmingesni nei pernai, nes ketvirtfinalyje gavome Kauno „Žalgirį“. O Europos taurėje norime atkrintamųjų.

Pernai mes savo tikslų nepasiekėme, tikrai ne taip viską įsivaizdavome – negalvojome, kad baigsime savo kelią LKL ketvirtfinalyje“, – pripažino A. Žiauberis.

Paklaustas, ar dabartinė sudėtis jau yra galutinė, „Wolves“ vadovas atsakė teigiamai.

„Mes manome, kad sudėtis jau yra surinkta. Matote, sunku yra projektuoti galimas žaidėjų traumas, apie kurias aš net nenoriu kalbėti, bet, pavyzdžiui, Džordže Gagičius draugiškų rungtynių metu jau susižeidė. Ačiū Dievui, ta trauma nėra sudėtinga ir jis greitai grįš į rikiuotę – kaip ir Rasheedas Sulaimonas, kuriam mes duodame šiek tiek poilsio, nes jis dar vasarą žaidė Kinijoje. Jeffery Tayloras taip pat turi šiokių tokių sveikatos problemų. Mes manome, kad kai visi grįš, su tokia komanda galėsime judėti į priekį“, – dėstė jis.

A. Žiauberis paneigė ir sklandžiusius gandus, kad į Vilnių norima atsivilioti NBA žaidėją.

„Spaudoje buvo komentarų, kad mes ieškome NBA žaidėjo. Ne, taip nėra. Mes žiūrime į klubo finansus ir biudžetą labai tvariai. Nežinau, iš kur žiniasklaida ištraukė, kad mes dairomės į NBA žaidėjus, nors mes net nežiūrėjome į tą pusę. Nenorime nelogiškai išleisti pinigų žaidėjams siekdami kažkokio nepamatuoto tikslo – žiūrime į viską labai pragmatiškai ir tvariai“, – pabrėžė jis.

Po truputį Lietuvos krepšinio padangėje įsitvirtinantys „Wolves“ augina ir savo biudžetą.

„Taip, šioks toks biudžeto augimas yra: pernai jis buvo apie 4 milijonus eurų, o šiemet dar ūgtels apie 20 procentų iki maždaug 4,7-4,8 mln. eurų. Tik turime suprasti, kad jis nėra skirtas vien žaidėjų atlyginimams, dar yra rinkodara, komunikacija, vadyba, infrastruktūra, arenos nuoma ir taip toliau“, – atskleidė A. Žiauberis.

Jis patikino, kad „Vilkai“ niekur nebėgs iš Lietuvos.

„Girdime iš visuomenės laidomas replikas, kad jie išveš klubą, nori perkelti būstinę į Dubajų ir panašiai. Tas būstinės perkėlimas, apie kurį užsiminė arabai, buvo ne iki galo teisingai suinterpretuotas. Bet net jeigu taip ir įvyktų, tai nereiškia, kad klubas dingų iš Lietuvos. Čia yra du skirtingi dalykai.

„Basketball Holding Company“ gali valdyti kelis klubus: BC „Wolves“ lieka Lietuvoje, kitas BC – Londone, dar kitas – Dubajuje. Mes nenorime apgaudinėti Lietuvos bendruomenės. Mes čia pradėjome su „Wolves“ ir mūsų kelias nesibaigs vienu sezonu ar dviem. Mes turime ilgalaikių tikslų Lietuvos krepšinyje“, – tvirtino „Wolves“ galva.

„Tą, ką Dubajuje darė vienas iš mūsų pagrindinių investuotojų Gediminas Žiemelis su ambasadoriais ir prezidentu Rimantu Kaukėnu, tai buvo kontaktų mezgimas. Gediminas yra talentingas verslininkas, turintis didelį kontaktų sąrašą. Niekam ne paslaptis, kad jis reziduoja Dubajuje. Fantastika, kad jis suorganizavo susitikimą su Dubajaus sporto departamentu. Mes visada ieškome galimybės plėsti savo akiratį ir duomenų bei kontaktų bazę tam, kad galėtume ieškoti tvarumo savo biudžetui. Tokių susitikimų vyksta ne vienas ir ne du, tik šis socialinėje erdvėje labai stipriai nuskambėjo“, – pridūrė jis.

Primename, kad sutartis su „Wolves“ komanda šiam sezonui turi Vaidas Kariniauskas, Artūras Žagaras, Kristupas Žemaitis, Adas Juškevičius, Jeffery Tayloras, Christianas Mekowulu, Tre'Shawnas Thurmanas, Rasheedas Sulaimonas, Arnas Beručka, Eigirdas Žukauskas, Vitalijus Kozys, Regimantas Miniotas, Džordže Gagičius ir Egidijus Mockevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją