Juodkalnijos ekipa B grupėje per pirmąjį ratą laimėjo tris kartus, patyrė šešias nesėkmes ir rikiuojasi aštuntoje vietoje, „Lietkabelis“ užima penktą poziciją (4/5).

„Budučnost“ klubas buvo įkurtas 1949 m. ir keturiolika kartų laimėjo šalies lygą, penkiolika sykių – šalies taurę, po tris kartus – Jugoslavijos taurę ir jungtinę Serbijos-Juodkalnijos lygą, o 2018 m. tapo Adrijos lygos čempionu. Tai klubui leido po šešiolikos metų pertraukos sugrįžti ir penktą kartą varžytis Eurolygoje.

Tiesa, pirmos europinės patirties „Budučnost“ gavo dar 1986-87 m. FIBA Koračo taurės varžybose, rungtyniaudamas tame pačiame turnyre 1997-98 m. sezone pirmą kartą lankėsi Lietuvoje ir žaidė su Vilniaus „Statyba“, kuriai tuo metu atstovavo „Lietkabelio“ direktorius Martynas Purlys ir Deivido Sirvydžio tėtis Virginijus.

Europos taurės turnyre Podgoricos klubui tai jau aštuonioliktas sezonas. 2017-18 m. sezone „Budučnost“ , anksčiau žaidusi prieš Vilniaus „Lietuvos rytą“, „Šiaulius“, Kauno „Žalgirį“, pirmą kartą susidūrė su Panevėžio komanda – abi ekipos pasidalino po pergalę namuose. Šio sezono pirmąjį tarpusavio mačą Juodkalnijoje „Lietkabelis“ pralaimėjo 65:76.

Nuo 2019 m. „Budučnost“ spėjo pakeisti jau devynis trenerius, o paskutinė galva krito lapkritį, kai Petarą Mijovičių pakeitė Andrejus Žakeljis. Slovėnui, 2010-13 m. dirbusiam Liublianos „Olimpija“ asistentu Eurolygoje, tai pirma tokio aukšto lygio patirtis vyr. trenerio pareigose.

Anksčiau Podgoricos ekipą yra treniravęs ne vienas specialistas, dirbęs ir Lietuvoje: Vlade Djurovičius, Ilias Zouros, Aleksandras Džikičius. Ilgiausiai „Budučnost“ vyr. treneriu dirbo pastaruoju metu daug laiko Eurolygoje praleidęs Dejanas Radonjičius.

Pastarojo auklėtiniu Podgoricoje 2010-11 m. sezone buvo panevėžietis Gintaras Kadžiulis, o 2021-22 m. „Budučnost“ ekipai atstovavo anksčiau Panevėžyje žaidęs Donatas Tarolis.

Praėjusią savaitę Podgoricos klubas paskelbė apie pastiprinimą – į komandą atvyko praėjusį sezoną su Liublianos „Cedevita Olimpija“ Panevėžyje svečiavęsis, ne vienerius metus anksčiau NBA praleidęs gynėjas Yogi Ferrellas, dar nespėjęs debiutuoti su naujo klubo apranga.

Tarp kitų ryškiausių šio sezono „Budučnost“ pavardžių yra iš „Monaco“ nuomos pagrindais atvykęs talentingas prancūzas Yoanas Makoundou, praėjusį sezoną Italijos lygos naudingiausiu žaidėju tapęs Colbey Rossas, Eurolygos patirties turintis ir pernai su Ulmo „Ratiopharm“ Vokietijos čempionu tapęs Brandonas Paulas.

Europos taurės turnyre taip pat rezultatyvų žaidimą demonstruoja McKinley Wrightas (12,4 tšk.) ir JaCorey Williamsas (10,4 tšk.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją