Buvusi Rimanto Kaukėno ir brolių Lavrinovičių komanda sezoną pradėjo blankiai – pralaimėti visi keturi susitikimai Italijos pirmenybėse. Tiesa, Massimiliano Menetti auklėtiniai mačus pralaimi vos 6,7 taško skirtumu, o tai įrodo, jog komanda kovoja kiekviename susitikime.

Europos taurėje Italijos ekipa startavo pralaimėjimu Podgoricos „Budučnost“, bet praėjusią savaitę namuose 74:71 patiesė prieš sezoną vieną iš grupės favoričių laikytą Stambulo „Galatasaray“.

„Grissin Bon“ žaidimas sukasi aplink tris žaidėjus – atakuojantį gynėją Amedeo Della Valle (22,5 tšk.), vidurio puolėją Jaleną Reynoldsą (14,5 tšk.) ir sunkųjį krašto puolėją Julianą Wrightą (10 tšk.).

Italas ant parketo praleidžia po 33 minutes, o krepšį atakuoja pavydėtinu taiklumu: 53,8 proc. dvitaškių ir 43,8 proc. tritaškių. Taip pat atkovoja po 3 kamuolius, atlieka 3,5 rezultatyvaus perdavimo ir renka 22,5 naudingumo balo.

Tuo tarpu J. Reynoldsas rungtyniauja po 28 minutes ir surenka dvigubą dublį – prie 14,5 taško prideda dar po 10 atkovotų kamuolių. Jo efektyvumas siekia 20,5 naudingumo balo.

„Grissin Bon“ turi ir gerai pažįstamą veidą – Gruzijos rinktinės atstovą Manučarą Markoišvilį. Šis sezono pradžioje kol kas buksuoja – įmetė po 6 taškus, bet renka vos po 1,5 naudingumo balo.

Dar vienas italų rezervas – J. Wrightas. Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) duonos ragavęs puolėjas praėjusiame sezone Europos taurėje fiksavo 14,6 taško ir 5,6 atkovoto kamuolio vidurkius, bet šiame kol kas rungtyniauja įmesdamas po 10 taškų ir atkovodamas 4,5 taško.

„Pasimokėme iš praėjusio Europos taurės mačo. Pastarosiose LKL rungtynėse turėjome problemų išlaikant koncentraciją visas 40 minučių, todėl šioje srityje taip pat turime būti geresni. „Grissin Bon“ nestartavo galingai, bet jų pergalė prieš „Galatasaray“ parodė, jog tai yra pavojinga komanda“, – sakė „Lietkabelio“ vyr. treneris Artūras Štalbergas.

Dideliu praradimu „Grissin Bon“ tapo vidurio puolėjo Riccardo Cervi, kuris patyrė traumą. Italijos pirmenybėse aukštaūgis fiksavo dviženklę statistiką ir buvo svarbus rotacijos žaidėjas.

„Grissin Bon“ strategas bando išlaikyti aukštą žaidimo tempą, todėl rotacijoje panaudoja visus savo sudėtyje turimus žaidėjus. Tiesa, tai naštos nuo lyderių pečių nesumažina, nes visai trijulei tenka žaisti po daugiau nei 30 minučių per susitikimą.

Dvikova „Cido“ arenoje tarp „Lietkabelio“ ir „Grissin Bon“ prasidės trečiadienį 18.45 val. Rungtynes tiesiogiai transliuos TV6 kanalas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)