33-ejų metų lygos superžvaigždė į didžiausią Viskonsino valstijos miestą atkeliavo su dviem vaikais ant rankų.

Pernai rezultatyvumu (vid. 32,2 taško, 37,1 proc. tritaškių ir 7,3 rez. perd.) NBA arenose nusileidęs tik Lukai Dončičiui (32,4 tšk.) ir Joeliui Embiidui (33,1 tšk.) D. Lillardas Milvokyje suvienys jėgas su dukart lygos MVP Gianniu Antetokounmpo.

Šios sąjungos įkvėpti milvokiečiai gausiai susirinko į Dame'o sustiktuves ir kai kurie jų savo dievaičio laukė net tris valandas. Sumušęs su gerbėjais rankomis, o kai kuriuos pradžiuginęs ir sportbačiais, D. Lillardas įžengė į naująsias valdas – „Bucks“ rūbinę, o vėliau ir treniruočių salę, kur pirmąsyk pasvilino vietinius tinklelius.


Iki tol visą profesionalo karjerą Portlande praleidęs D. Lillardas šią vasarą ėmė reikalauti mainų ir labiausiai pageidavo persikelti į Majamį. Beje, būtent „Heat“ pernai jau pirmame atkrintamųjų rate iš tolesnės kovos netikėtai išmetė „Bucks“ vyrus, triumfavusius 2021-aisiais.

Primename, kad buvusi D. Lillardo komanda „Trail Blazers“ už savo neabejotiną lyderį gavo Jrue Holiday, Deandrę Aytoną, Toumanį Camarą ir keletą „Bucks“ ateities šaukimų.

Tuo metu Finikso „Suns“ gretas papildė Jusufa Nurkičius, Graysonas Allenas, Nassiras Little'as ir Keonas Johnsonas.

Dėl to, kad teko atsisveikinti su ilgamečiu komandos draugu J. Holiday, labiausiai krimtosi ir pats permainų sudėtyje pageidavęs G. Antetokounmpo.

„Jaučiu šiek tiek ir kartėlio. Taip, gauname nuostabų žaidėją Dame'ą, bet praradome taip pat puikų vyruką. Jrue mums padėjo pasiekti pažadėtąją žemę. Aš lygoje esu jau 10 metų ir suprantu, kad tai yra verslas, bet Jrue visada išliks mano broliu.

Dabar turime susikoncentruoti į tikslą laimėti čempionų žiedus. Dame'as to nori. Jis yra alkanas pergalių ir stums mus į priekį. Esu labai laimingas, kad jis prisijungė prie komandos“, – teigė Giannis.

Skambius mainus atlikę „Bucks“ lažybininkų akyse iškart tapo pagrindiniais būsimojo NBA sezono favoritais. Tarp galimų jų konkurentų įvardijami Bostono „Celtics“ ir titulą ginsiantys Denverio „Nuggets“ kolektyvai.

Reguliariojo sezono startas numatytas jau po trijų savaičių – spalio 24 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją