Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ vadovas iškart tapo nauju skambiausiu žaidėju Lietuvos krepšinio mėgėjų lygose ir nors profesionalo karjerą baigė prieš daugiau nei dvejus metus, sporto jo gyvenime netrūksta.

„Sporto mano rutinoje netrūksta. Sportuoju labai daug, nuo keturių iki penkių kartų per savaitę, – dėstė Mačiulis. – Tenka išbėgti į aikštę ir Kėdainiuose su komanda, taip pat yra sporto klubas, prisideda visokie renginiai. Tikrai judesio netrūksta.“

„Lūkestis yra be traumų, gerai praleisti laiką su draugais ir bendraminčiais. Aišku, kai jau žaidi, visada nori laimėti“, – išsiplėtė JM8.

Tiesa, Mačiulis, prisiminęs mėgėjų lygose rungtyniavusius tokius žaidėjus kaip Saulių Štombergą, Ramūną Šiškauską ar „Reunion“ atstovavusį Vidą Ginevičių, iš anksto norėjo užbėgti įvykiams už akių.

„Galiu pasakyti, kodėl tie superveteranai, buvę profesionalai nebežaidžia tarp mėgėjų. Daug jų pradėjo žaisti, bet greitai baigė, nes ateidavo neaukšto lygio žaidėjai, kurie turėjo nusistatymų prieš buvusius profesionalus ir pradėdavo traumuoti, – problemą dėstė J. Mačiulis. – Po to gauna į kailį, bet žaisti jau pačiam nebesinori. Aš tikiuosi, kad to Kaune nebus, tokių dalykų tikrai nenorėčiau. Visi čia turi ateiti gerai praleisti laiką.“

Ar galime sakyti, kad tai yra išankstinė žinutė, siekiant išvengti Omri Casspi likimo šaltą žiemos vakarą Kaune?

„(Juokiasi). Tai 3x3 krepšinyje panašiai buvo. Atsirado vienas žmogus, kuris bandė parodyti, kad yra kietas, – sakė J. Mačiulis. – Visi sportininkai turi suprasti, kad mes nepradėjome iš karto nuo Eurolygos. Praėjome visus etapus – sporto mokykla, mėgėjų krepšinis ir panašiai. Išgyvenome, bet mokame visų tų triukų, negerų dalykų. Vienintelis klausimas yra tas, ar reikės tai panaudoti? Jei žmonės žaidžia krepšinį, nebando traumuoti, protingai žaidžia, tuomet mėgaujamės krepšiniu. Jei ne, mes irgi iš arsenalo galime ištraukti neblogų dalykų. (juokiasi)“

Populiariausioje Kaune tarp krepšinio mėgėjų komandoje „Reunion“ J. Mačiulis sutiks ne vieną pažįstamą veidą – nuo žinomų žmonių dirbančių šalia krepšinio iki buvusių bendražygių ar varžovų aikštelėje.

Vienas tituluočiausių visų laikų Lietuvos krepšininkų atskleidė, kad turėjo ir daugiau pasiūlymų žaisti mėgėjuose, bet „Reunion“ organizacijos padarytas ilgalaikis įdirbis nusvėrė jo simpatijas.

„Pernai sužaidžiau draugiškas rungtynes prieš „Reunion“, jie pamatė, kad vis dar galiu įmesti 50 taškų, tai visą vasarą derėjomės dėl sutarties ir radome bendrą kalbą, mane sąlygos tenkina, – juokėsi J. Mačiulis. – O šiaip tai siūlė ir vilniečiai, bet kadangi kauniečiai susirūpino, kad reikia tikrą kaunietį priimti, tai taip ir susitarėme. Pažiūrėsime, kiek laiko bus ir kiek rungtynių pavyks išbėgti į aikštelę, bet stengsimės.“

„Reunion“ kartu su J. Mačiuliu sezoną Kauno krepšinio mėgėjų lygoje (KKML) atidarys jau spalio mėnesį, o legendinio Lietuvos krepšininko kelią mėgėjų krepšinyje galima sekti Kauno „Reunion“ Instagram paskyroje ar Facebook puslapyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją