Pirmasis išbandymas – mūšis su buvusia komanda

Po sezono, praleisto Krasnodaro „Lokomotiv“ klube, G. Jeretinas nebeskubėjo grįžti į Rusiją ir vasarą delsė padėti parašą ant siūlomų kontraktų. Atėjus rugsėjui, kuomet daugelis klubų jau būna sukomplektavę savo sudėtis, 192 cm ūgio įžaidėjas vis dar neturėjo naujos darbovietės. Todėl antradienį agento pranešta žinia apie
„Lietuvos ryto“ pasiūlymą G. Jeretinui buvo netikėta, bet praėjusią savaitę 32-ą gimtadienį atšventęs krepšininkas apsisprendė greitai.

„Svarbiausia man buvo tai, kad gerai pažįstu trenerį Aleksandrą Džikičių. Nuo jaunystės laikų žinau ir Predragą Samardžiskį, taip pat kitus komandos žaidėjus, tik asmeniškai su jais dar nėra tekę bendrauti“, – sakė G. Jeretinas.


Juodkalniečio paslaugų Vilniaus klubui skubiai prireikė sužinojus, kad kitas įžaidėjas Aleksandras Rašičius dėl Europos čempionate patirtos nugaros traumos negalės žaisti daugiau nei mėnesį. Laukti, kol serbas grįš į aikštę, „Lietuvos rytas“ negali, kadangi jau kitą savaitę vilniečių laukia žūtbūtinės kovos Eurolygos atrankos turnyre.
Laikas negailestingai spaus ir į A. Rašičiaus vietą stosiantį G. Jeretiną.

„Taip, laiko įsilieti į komandą trūksta. Bet aš jau žinau, kokia žaidimo filosofija remiasi A. Džikičius. Manau, savaitės pakaks perprasti keletą derinių ir gynybos sistemų, o, pasirašius laikiną sutartį, būtent tai ir yra svarbiausia“, – aiškino krepšininkas.

Kitą ketvirtadienį juodkalniečio patirtis gali būti ypač naudinga, kadangi pirmame mūšyje dėl kelialapio į pagrindines Eurolygos varžybas „Lietuvos rytas“ kausis su Podgoricos „Budučnost“ – Juodkalnijos ekipa, kuri praeityje virto G. Jeretino karjeros tramplinu.

„Metai po metų šiame klube rungtyniauja jauni Juodkalnijos žaidėjai, turintys galimybę atsiskleisti. Be to, šiemet klubas, stiprindamas sudėtį, investavo nemažus pinigus. „Budučnost“ visada žaidžia labai agresyviai, todėl rungtynės mums bus labai sunkios“, – pagarbiai apie buvusią savo komandą atsiliepė G. Jeretinas.

Vilniuje mėgins pamiršti Alytaus nuoskaudas

Eurolygos atrankos varžybos Vilniuje G. Jeretinui taps galimybe užgydyti dar atvirą žaizdą, pradrėkstą taip pat Lietuvoje.
Praėjusį sekmadienį finišavusio Europos čempionato kulminaciją įžaidėjas stebėjo gimtinėje per televizorių, kadangi Juodkalnijos rinktinei pirmenybės pasibaigė kur kas anksčiau.

„Balkanų katilu“ pramintose pirmo etapo grupės varžybose Alytuje juodkalniečiai startavo pergale prieš didžiausia turnyro sensacija vėliau virtusius makedonus, tačiau paskui patyrė keturias nesėkmes iš eilės ir turėjo išvykti namo.

„Visi nusivylę, nes iš šios Juodkalnijos rinktinės buvo laukiama kitokio pasirodymo. Visi tikėjosi, kad iš grupės varžybų išeisime mes, kroatai ir graikai, bet toks jau yra sportas. Laikas padėti šiai istorijai tašką ir galvoti apie ateitį“, – kalbėjo vienu nacionalinės komandos lyderių buvęs žaidėjas.

Nors anksti čempionatą baigusiems juodkalniečiams neteko susitikti su Lietuvos rinktine, G. Jeretinas turi ką pasakyti apie šią komandą, ypač apie jos vairininką Kęstutį Kemzūrą, kuris treniravo gynėją „Lokomotiv“ klube.

„K. Kemzūra yra puikus žmogus ir puikus treneris. Praėjusiame sezone su juo pasiekėme labai gerų rezultatų. Man jis patinka, nes krepšinį išmano kaip savo penkis pirštus. Žinoma, lietuvio treniruotės būdavo sunkios, bet dėl to nėra ko skųstis“, – šypsojosi G. Jeretinas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją