„MRT (magnetinio rezonanso) tyrimas patvirtino sužeidimą. Z. Williamsonui po poros savaičių bus atliktas pakartotinis tyrimas“, - skelbė „Pelicans“.

Z. Williamsonas – vienas „Pelicans“ lyderių, šiame sezone aukštaūgis per mačą pelno po 22,9 taško, atkovoja po 5,8 kamuolio ir atlieka po 5 rezultatyvius perdavimus, o krepšį iš žaidimo atakuoja 57 proc. tikslumu.

Tikėtina, kad iš rikiuotės iškritus Z. Williamsonui daugiau minučių ant parketo sulauks Jonas Valančiūnas.

Tiesa, „Pelikanams“ kovojant su „Kings“, Jonui progų netrūksta ir rungtynes įprastai užbaigia fiksuodamas dvigubą dviženklį: per penkerias tarpusavio rungtynes aukštaūgis žaidžia virš 26 min. (26:36 min.), pelno po 12,8 taško bei atkovoja po 11,4 kamuolio.

Tuo metu Domantas Sabonis šiemet tiesiog dominavo NBA arenose ir netgi įsiveržė į pirmąjį MVP kandidatų dešimtuką. Jis buvo absoliutus visos lygos lyderis pagal dvigubus (77, užfiksavo rekordinę 61-o iš eilės seriją) ir trigubus dublius (26) bei atkovotus kamuolius (13,7), šeštas pagal rezultatyvius perdavimus (8,2).

„Kings“ gretose trūks gynėjų Maliko Monko ir Kevino Huerto.

Reguliariajame sezone visas penkias tarpusavio akistatas laimėjo „Pelicans“.

Rungtynės dėl vietos atkrintamosiose – šeštadienį paryčiais 4:30 val. (Lietuvos laiku). Laimėjusi komanda sezoną tęs atkrintamosiose ir susitiks su Vakarų konferencijos pajėgiausia ekipa – Oklahomos „Thunder“.

Rytuose dėl lemiamos atkrintamųjų vietos kausis Majamio „Heat“ ir Čikagos „Bulls“.

Ketvirtfinalio poros, Rytų konferencija:

Milvokio „Bucks“ – Indianos „Pacers“

Klivlando „Cavaliers“ – Orlando „Magic“

Bostono „Celtics“ – „Heat“/ „Bulls“

Niujorko „Knicks“ – Filadelfijos „76ers“

Vakarų konferencija:

Oklahomos „Thunder“ – „Pelicans“/ „Kings“

Denverio „Nuggets“ – Los Andželo „Lakers“

Minesotos „Timberwolves“ – Finikso „Suns“

Los Andželo „Clippers“ – Dalaso „Mavericks“