Abiem komandoms stringant ties trijų taškų linija, „Prometey“ greičiau surado kitų pranašumų ir „Lietkabeliui“ leido pirmauti tik kelias minutes pirmame kėlinyje.

Panevėžiečiai iki pertraukos buvo bejėgiai prieš Calebą Agadą: Kanadoje užaugęs, bet Nigerijai atstovaujantis gynėjas per pusę rungtynių surinko 13 taškų ir 23 naudingumo balus. Vėliau iš jo estafetę perėmė kitas gynėjas iš Puerto Riko Gianis Clavellas.

Antro kėlinio pabaigoje dviženkliu skirtumu nutolęs „Prometey“ sėkmingai gesino Lietuvos vicečempionų spurtus ir iniciatyvą savo rankose išlaikė iki finalinės sirenos.


Brangiausiai „Lietkabeliui“ kainavo 14 varžovų perimtų kamuolių – greitomis atakomis Ukrainos atstovai pelnė 24 taškus, kai aukštaičiai – tik 2.

Vien D.J. Kennedy iš oponentų nudžiovė 6 kamuolius – dviem daugiau nei visi Nenado Čanako auklėtiniai kartu sudėjus.

Iš viso pastarieji suklydo 18 kartų.

„Prometey“: Gianis Clavellas 20 (1/6 trit.), Calebas Agada 16 (7 rez. perd.), D.J. Stephensas 15 (9 atk. kam.), D.J. Kennedy 8 (5 rez. perd., 6 per. kam.);

„Lietkabelis“: Željko Šakičius 14, Kristianas Kullamae 13 (4 kl.), Gabrielius Maldūnas 12 (7 atk. kam.), Stefanas Peno (4 rez. perd.) ir Jamelas Morrisas – po 8.


Dėl karo Ukrainoje rungtynės buvo žaidžiamos Latvijos sostinėje Rygoje, kur „Lietkabelis“ svečiu galėjo jaustis tik formaliai – komandą atlydėjo būrys sirgalių iš Panevėžio. Tiesa, savų gerbėjų turėjo ir ukrainiečiai, į mačą užsuko ir Latvijos krepšinio legendų: Kasparas Kambala, Ainaras Bagatskis.

„Prometey“ klube yra ir lietuviškų akcentų – vyriausiojo trenerio iš Izraelio Roneno Ginzburgo asistentu dirba Mantas Šernius, o atletinio rengimo trenerio pareigas atlieka Mantas Valčiukaitis.

Kitas dešimties komandų A grupės rungtynes „Lietkabelis“ po savaitės žais namuose su Ulmo „Ratiopharm“ (Vokietija), kuris pirmame ture namuose palaužė Venecijos „Umana Reyer“ (Italija) 81:80.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją