Errickas McCollumas, Jamaras Smithas, Jordanas Theodore'as ir Raymaras Morganas – ši ketveriukė sostinėje pridarė daugiausiai problemų „Rytui“ pirmame „Europoc“ Top-16 etapo mūšyje, kuriame vilniečiai nusileido 86:91.

Sostinės ekipos strategas Dainius Adomaitis prieš rungtynes Kazanėje sprendžia tuos pačius uždavinius, su kuriais susidūrė prieš pirmąją kovą.

„Sunku pasakyti tą vienintelį receptą, kaip sustabdyti UNIKS lyderius. VTB lygoje rungtynėse su „Chimki“ E. McCollumas su Jamaru Smithu pelnė po 20 taškų ir kartu atliko 15 rezultatyvių perdavimų komandos draugams.

Nėra aišku dėl varžovų sudėties, paskutinėse rungtynėse nežaidė Jordanas Theodore’as, prisidėjus jam ši trijulė ir yra smogiamoji jėga, kuri ir pelno taškus, ir kuria situacijas kitiems. Laukia didelis iššūkis sustabdyti juos“, – kalbėjo D. Adomaitis.

UNIKS nepasižymi idealia gynyba, anot „Ryto“ stratego, patiems pelnyti ir rasti varžovų pažeidžiamų vietų galima.

„Faktas, kad tai jie nėra tokie atletiški, kaip „Monaco“ gynėjai. Yra vietų, kur galima juos atakuoti, pelnyti taškus, bet yra problema stabdant jų lyderius. „Eurocup“ turnyre gali žaisti visi legionieriai, nėra užsieniečiams skirtų apribojimų, kaip VTB lygoje.

Pasikartosiu, gali rasti vietų, kur pelnyti taškus, bet iššūkis – juos sustabdyti, ko namuose mums nepavyko padaryti. UNIKS Vilniuje pelnė 91 tašką, tai nėra tas skaičius, kurio norime.

Negalime leisti varžovams įsibėgėti, pelnyti lengvų taškų, turime priversti juos sunkiai dirbti, faktas, kad jie tuos metimus išmes, varžovų gretose tokio lygio žaidėjai, kurie ras būdų tą padaryti, bet mes turime kuo labiau apsunkinti jų uždavinius.

Analizavome vaizdo medžiagą, matėme savo klaidas, kad po prarastų kamuolių nespėdavome prasižengti ir varžovai pelnydavo lengvus taškus“, – kalbėjo D. Adomaitis.

G grupės turnyro lentelė tokia, kad likus dviem turams visos komandos turi visus šansus prasibrauti į atkrintamąsias.

„Artimiausios rungtynės yra svarbiausios, kažkokių skaičiavimų negali būti. Jei laimi, gali eiti toliau, jei pralaimi, tau baigiasi tarptautinės kovos. Į kažkokius skaičiavimus nežiūrime“, – teigė strategas.

„Rytas“ Kazanėje versis be pėdos traumą besigydančio Martyno Echodo, kuris pirmose rungtynėse buvo ypač naudingas.

„Rytas“ dominavo po krepšiais, laimėdamas kovą dėl atšokusių kamuolių 36:21, o labiausiai šia linkme pasidarbavo būtent M. Echodas. „Centras“ sugriebė 14 kamuolių, užfiksuodamas karjeros rekordą Europos taurės turnyre. Daugiau kamuolių atkovojęs jis iki šiol nebuvo ir Lietuvos krepšinio lygoje (LKL). Dar įspūdingesnis skaičius – 8 puolime atkovoti kamuoliai, kuris taip pat yra M. Echodo karjeros rekordas.

„Martynui – 22-eji metai, jam visa karjera prieš akis, jo vietą dabar užėmė mūsų sistemos auklėtinis 18-metis Marekas Blaževičius.

Iš jo negalime reikalauti, kad jis kompensuotų Martyno netektį 100 proc., bet iš kitos pusės, jis turi šansą, o mes galime džiaugtis, kad turime tokią galimybę – suteikti tas svarbias minutes, patirtį dar jaunam žaidėjui“, – kalbėjo D. Adomaitis, negalėjęs tiksliai atsakyti, kuriam laikui „Rytas“ neteko pagrindinio vidurio puolėjo. Galutinė diagnozė paaiškės po paskutinių tyrimų rezultatų, tačiau faktas, kad reabilitacijos trukmė, anot trenerio, ne kelios dienos.

Stratego pasiteiravus, kurią ekipą įtampa galėtų slėgti labiau, anot D Adomaičio, esminis uždavinys, ko nepavyko padaryti Monake – nepaleisti varžovų į priekį pačioje rungtynių pradžioje.

„Turime būti rungtynėse, psichologiškai spausti šeimininkus, bet faktas, bus sunku, varžovų gretose žaidėjai, kurie žaidę ir Eurolygoje, turėję tokių rungtynių patirties, tad esmė, jog turime patys atlikti savo užduotis“, – teigė D. Adomaitis.

Anot jo, bet kokia pergalė Kazanėje būtų didelis „Ryto“ laimėjimas, nekalbant apie revanšo galimybę – įveikti varžovus didesniu, nei 6 taškų skirtumu.


Rungtynės trečiadienį prasidės 18.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)