Georgo Bartzoko auklėtiniai išsaugojo savo rankose Graikijos taurę, finale atsilaikę prieš amžinąjį priešininką Atėnų „Panathinaikos“, bet neišvengė traumų grėblio.

Gazzetta.gr praneša, kad antradienio treniruotėje nedalyvavo gynėjai Nigelis Williamsas-Gossas ir Giannoulis Larentzakis.

8,9 taško ir 3,2 rezultatyvaus perdavimo vidurkius Eurolygoje renkantis amerikietis nuo taurės varžybų kulminacijos kenčia kojos skausmus.

Tuo metu kelio problemų kamuojamas graikas Europos čempionato atrankos varžybose padėjo savo šalies rinktinei rungtynėse su Čekija, bet nebepasirodė aikštėje antrajame mače su Nyderlandais. Eurolygoje G. Larentzakis fiksuoja 5,7 taško statistiką.

Akistatoje su olandais nedalyvavo ir Graikijos pilietybę turintis kanadietis Nazas Mitrou-Longas.

Sezoną „Žalgiryje“ pradėjęs, bet lapkritį į „Olympiakos“ persikėlęs gynėjas turi rūpesčių dėl peties – jo laukia išsamesni tyrimai. Tiesa, Eurolygoje N. Mitrou-Longas bet kokiu atveju iki šiol neatlikdavo ryškesnio vaidmens ir tenkinosi 2,2 taško bei 2 rezultatyvių perdavimų vidurkiais.

Primename, kad „Olympiakos“ marškinėlius vilki ir praėjusį sezoną Kaune praleidęs Lietuvos rinktinės puolėjas Ignas Brazdeikis, taip pat praeityje „Žalgiriui“ atstovavęs Thomasas Walkupas.

Dvikova Nemuno saloje penktadienį prasidės 20 val.

Iki šiol komandos tarpusavyje buvo susidūrusios 32 kartus, „Žalgiriui“ atiteko 14 pergalių.

Pirmo Eurolygos reguliaraus sezono rato akistatą Pirėjuje šeimininkai laimėjo 89:72, pasiekdami prieš kauniečius penktą pergalę iš eilės.

Paskutinį sykį įveikti OLY žalgiriečiams pavyko dar tuomet, kai Th. Walkupas priklausė jų stovyklai – 2021-ųjų pradžioje lemtingas buvo būtent jo metimas paskutinę sekundę.

„Olympiakos“ demonstruoja geriausią gynybą Eurolygoje (vid. 75,2 praleidžiamo taško) bei patys užima antrą vietą pagal rezultatyvius perdavimus (19,5), tuo metu „Žalgiris“ tebėra geriausiai iš toli atakuojanti komanda (41 proc.).

Turnyro lentelėje Andrea Trinchieri auklėtiniai žengia 13-i (11-15), o jų būsimi oponentai – šešti (15-11).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją