„Labai džiaugiuosi, kad galiu vėl sugrįžti į Kauną ir rungtyniauti prieš savo buvusios komandos draugus. Visada yra smagu žaisti „Žalgirio“ arenoje. Pirmą kartą busiu kitoje pusėje, todėl greičiausiai nesulauksiu fanų palaikymo, bet vis tiek jaučiuosi labai gerai“, – juokėsi Leo.

Paklaustas, ar tikėjosi matyti „Žalgirį“ atkrintamosiose, L. Westermannas sakė, kad tai joks siurprizas bei teigė, kad kauniečiai turi šansų prasiskinti kelią ir į finalinį ketvertą.

„Visiškai nenustebau, kai „Žalgiris“ pateko į atkrintamąsias. Žinojau, kad ši komanda tik augs ir gerins savo žaidimą, o kai turi puikią areną, puikius sirgalius ir puikų trenerį, tai tampa dar lengviau.

Kai esi atkrintamosiose, nežinai kas gali nutikti. „Žalgiris“ ne tik namuose, bet ir išvykose rungtyniauja labai gerai, todėl nutikti gali visko“, – sakė prancūzas.

Šį sezona su Maskvos „CSKA“ kontraktą sudaręs įžaidėjas visiškai nesigaili savo pasirinkimo.

„Kai pasirašai kontraktą su tokia komanda, kaip „CSKA“, turi galvoti tik apie pergales. Kol kas turime labai gerą sezoną, komanda laimi. Aš esu patenkintas savo sprendimu, mano šeimai labai patinka Maskvoje, viskas puiku“, – sakė Leo.

Sezono metu L. Westermannas patyrė traumą ir kurį laiką negalėjo padėti savo komandai, tačiau dabar, kaip sako pats krepšininkas, jaučiasi puikiai.

„Trauma turėjo įtakos mano įsiliejimui į sistemą. 2-3 mėnesius negalėjau rungtyniauti visa jėga, bet dabar jaučiuosi pasirengęs ir visiškai sveikas“, – tvirtino įžaidėjas.

Šiuo metu Žalgirio“ komandą atstovaujančiam kitam prancūzui Axeliui Toupane'ui sezono pradžia Kaune nebuvo labai sėkminga, tačiau pastaruoju metu puolėjas, atrodo, atrado savo žaidimą. Pasak L. Westermanno, jis niekada neabejojo tautiečio sugebėjimais.

„Žinau jo darbo etiką. Jis labai sunkiai dirbantis vyrukas, todėl man nebuvo jokių abejonių, kad jis įsižais ir parodys, ką geriausiai moka, o tai jis padarė. Prie to prisidėjo ir treneris Šaras, kuris žino, kaip geriausiai išnaudoti stipriąsias žaidėjo puses“, – buvusį trenerį gyrė įžaidėjas.

Ir nors Kauną ir Maskvą skiria apie 1000 kilometrų, Leo iki šiol palaiko šiltus ryšius su esamais ir buvusiais „Žalgirio“ komandos žaidėjais.

„Bendrauju su Jankūnu, Milakniu, Seibučiu, taip pat su treneriu Jasikevičiumi. Jaučiuosi jiems artimas“, – sakė prancūzas.

Pirmąjį „Žalgirio“ ir „CSKA“ tarpusavio susitikimą po atkaklios kovos rezultatu 94:91 laimėjo maskviečiai.

Artėjant Eurolygos reguliariojo sezono finišui „CSKA“ su 23 pergalėmis ir vos 5 pralaimėjimais pirmąjį etapą užbaigs pirmoje vietoje.

„Žalgiris“ su 16 pergalių ir 12 pralaimėjimų taip pat yra užsitikrinęs vietą atkrintamosiose, tačiau toliau tęsia kovą dėl geresnių pozicijų turnyrinėje lentelėje.

Rungtynių su „CSKA“ pradžia penktadienį – 20 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)