Būtent iš Klaipėdos į Vilnių 1999 m. persikėlęs A. Macijauskas Vilniaus klube žaidė iki 2003 m. Paskutiniame, geriausiai sužaistame savo čempionate su juodai baltai raudonais marškinėliais Macas pelnydavo vidutiniškai po 18,7 taško, 2,9 atkovoto kamuolio ir 2,3 rezultatyvaus perdavimo.

Su 2396 pelnytais taškais gynėjas yra trečias rezultatyviausias visų laikų komandos žaidėjas, tritaškius metęs net 51,9 proc. taiklumu. Snaiperis taip pat du kartus yra tapęs LKL finalų MVP. Įspūdingi asmeniniai pasiekimai padėjo komandai du kartus iškovoti Lietuvos čempionų titulą, o vienas iš jų – ypatingas sostinės komandai.

„Jau pirmajame savo sezone Arvydas tapo vienu komandos lyderiu, padėjusiu iškovoti pirmuosius čempionų žiedus „Ryto“ istorijoje. Simboliška, kad būtent jo marškinėlius pirmuosius pakelsime į mūsų arenos palubes, – šypsosi komandos direktorius Jaroslav Latušinskij. – A. Macijauskas be jokios abejonės yra vienas įspūdingiausių žaidėjų ne tik mūsų komandos, bet ir Lietuvos krepšinio istorijoje ir mums yra didžiulė garbė, kad Vilniuje jis žaidė net ketverius metus.“

Paskutines rungtynes už Vilniaus komandą A. Macijauskas sužaidė 2003 m. gegužės 17 dieną, kai finale į „Žalgirio“ krepšį įmetė 26 taškus. Iš Vilniaus sparnus Macas pakėlė į Ispaniją – per du sezonus Vitorijos „Tau Ceramica“ komandoje jis tapo Ispanijos čempionu ir nužygiavo iki Eurolygos finalo. Vėliau jis žaidė Jungtinėse Valstijose (Naujojo Orleano „Hornets“) bei Graikijoje (Pirėjo „Olympiacos“).

Kalašnikovu dar vadintas A. Macijauskas su Lietuvos vyrų krepšinio rinktine tapo 2003 m. Europos čempionu, bet dėl sveikatos problemų profesionalo karjerą baigė būdamas vos 30-ies metų.

Vilniaus „Rytas“ pradeda prekybą bilietais į ypatingas lapkričio 11 d. rungtynes su „Neptūnu“, kuriose apsilankyti turėtų ne tik A. Macijauskas, bet ir jo buvę komandos draugai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją