- Po sėkmingo sezono VEF klube pasirašėte sutartį su Bilbao ekipa. Kas lėmė apsisprendimą rungtyniauti Ispanijoje? Ar ilgai svarstėte ši pasiūlymą?

- Kiekvieno krepšininko svajonė yra rungtyniauti aukščiausiu lygiu. Ispanijos krepšinio lyga – būtent tokia, kurioje žaidžiamas aukščiausio lygio žaidimas Europoje. Neslėpsiu, rungtyniavimas tokioje bus iššūkis man tiek kaip krepšininkui, tiek kaip žmogui. Tačiau aš mėgstu priimti iššūkius. Kalbant apie vasarą, buvimas laisvu agentu buvo pakankamai įdomu patirtis. Buvo kalbų su tikrai garsiais Europos klubais, tačiau jos ir liko tik kalbomis. Galiausiai pasirinkau Ispaniją, nes ši šalis man artima, jaučiausi čia priklausąs.

- Ar Rygos klubas siūlė pasilikti?

- Taip, sulaukiau pasiūlymo likti VEF klube. Rygos klubas yra labai geras, rungtyniauja stipriose lygose: tiek Europos taurėje, tiek VTB Jungtinėje lygoje. Trenerių štabas taip pat nuostabus, suteikia geras sąlygas tobulėti, sutariau gerai ir su klubo vadovybė. Visgi man norėjosi pakeisti aplinką, išbandyti save kitur ir Bilbao klubas suteikė tokią galimybę.

- Ar sulaukėte susidomėjimo iš „Žalgirio“ arba „Lietuvos ryto“ klubų?

- „Žalgiris susidomėjimo nerodė. Su „Lietuvos rytu“ kalbos vyko, tačiau susitarti neišėjo. Juolab, kad iš vilniečių stovyklos teko girdėti sklindančių gandų, jog man vietos, nepaisant pastebėto gero žaidimo Rygoje, kol kas nėra – buvos sakoma, kad mano žaidimas neatitinka Vilniaus klubo lygio.

- Ko tikitės iš naujo gyvenimo etapo – žaidimo Bilbao ekipoje?

- Noriu turėti galimybė rungtyniauti prieš stiprias komandas, pajėgius žaidėjus bei padėti komandai iškovoti kuo daugiau pergalių. Visą kitą susitvarkys savaime.

- Ar jau spėjote apsiprasti naujoje komandoje?

- Taip, apsipratau gan lengvai. Su nemaža dalimi komandos draugų buvau susidūręs praeitais metais rungtyniaudamas Europos taurėje, kuomet vilkėjau Rygos klubo marškinėlius. Galiu pasakyti tik tiek, jog komandos draugai tikrai draugiški. Negana to, visi – aukšto lygio profesionalai.

- Kokį įspūdį palieka komandos suteikiamos sąlygos?

- Suteiktos puikios sąlygos tiek žaisti krepšinį ir treniruotis, tiek įsikurti mieste.

- Kaip vertini sezono pasiruošimą?

- Kiekviena komanda sezonui ruošiasi skirtingai, tačiau tai ir yra įdomu... Bilbao klube dirba aukšto lygio specialistai, kurie daro viską, kad pasiruošimas būtų maksimaliai geras.

- Gal jau žinote ateinančio sezono komandos tikslus?

- Kadangi nemažai žaidėjų prie komandos prisijungė tik po Europos čempionato klubo vadovybė konkrečių tikslų kol kas neiškėlė.

- Su kuriuo žaidėju geriausiai sutari?

- Geriausiai sutariu su Dairiu Bertaniu su kuriuo paskutinius du sezonus kartu žaidėme Rygos VEF komandoje. Bet kaip jau minėjau, atmosfera komandoje tikrai gera, visi labai draugiški ir gerai sutaria.

- Kokį įspūdį Jums paliko Lietuvos nacionalinės krepšinio komandos pasirodymas Slovėnijoje?

- Slovėnijoje vyrai pademonstravo tikrą kovą – kovėsi iki paskutiniųjų. Komandos atsidavimas ir pasiaukojimas buvo labai dideli, o sidabro medaliai – laimėjimas visai Lietuvai.

- Kokiu balų įvertintumėte rinktinės žaidimą?

- Duočiau penkiolika balų iš dešimties (šypsosi, - aut.past.).