„Lakers“ namuose 106:103 (33:23, 26:24, 24:35, 23:21) palaužė Finikso „Suns“.

L. Jamesas suvertė 31 tašką, pusę jų – lemiamame kėlinyje. Vis dėlto svečiai laikėsi arti – po Devino Bookerio likus žaisti pusę minutės jų deficitas buvo minimalus.

Austinas Reavesas tuomet paleido tikslų tritaškį, į kurį Kevinas Durantas iškart pateikė savo atsakymą.

Kamuolys dar kartą atsidūrė A. Reaveso rankose, bet buvo išmuštas D. Bookerio. Matydamas dviejų varžovų užspaustą komandos draugą, L. Jamesas paprašė minutės pertraukėlės, ir teisėjai patenkino jo pageidavimą, palikdami kamuolį „Lakers“.


„Suns“ treneris Frankas Vogelis negalėjo patikėti tokiu arbitrų sprendimu.

„Kamuolys jau buvo prarastas, ir tokiu metu nebegalima stabdyti žaidimo. Nežinau, kodėl teisėjai taip padarė. Viską šioje lygoje galima peržiūrėti, bet šito epizodo – kažkodėl ne. Užspeitėme į kampą varžovų žaidėją, išprovokavome jo klaidą, o tada nuaidėjo sumautas švilpukas. Tai erzina“, – apmaudo neslėpė specialistas, anksčiau pats treniravęs L. Jamesą „Lakers“ klube.

Tuo metu pagrindinė „Suns“ žvaigždė K. Durantas laikėsi santūriau.

„Viena ataka nenulemia rungtynių rezultato. Nemėgstu skųstis dėl teisėjavimo, suprantu, kad teisėjai negali būti neklystantys. Patys turime pasirūpinti, kad mačo baigtį nusvertų kiti faktoriai“, – į šonus nesižvalgė puolėjas, prametęs paskutinį tritaškį, kuris dar galėjo išplėšti pratęsimą.

Po dviejų dienų Las Vegase „Lakers“ dėl vietos finale susigrums su Jono Valančiūno atstovaujama „Pelicans“ ekipa, kuri kiek anksčiau ketvirtfinalyje eliminavo Sakramento „Kings“ su Domantu Saboniu.

„Lakers“: LeBronas Jamesas 31 (8 atk. kam., 11 rez. perd., 5 per. kam.), Anthony Davisas 27 (15 atk. kam.), Austinas Reavesas 20, D’Angelo Russellas 8;

„Suns“: Kevinas Durantas 31, Devinas Bookeris (11 atk. kam., 6 rez. perd., 7 kl.) ir Graysonas Allenas 21, Ericas Gordonas ir Jordanas Goodwinas – po 7.

Kitame pusfinalyje Indianos „Pacers“ susidurs su Milvokio „Bucks“, kurie 146:122 (37:35, 38:37, 37:24, 34:26) pranoko Niujorko „Knicks“.

Visų šio pirmą sykį NBA rengiamo turnyro rungtynių rezultatai įtraukiami į bendrą reguliaraus sezono įskaitą, išskyrus finalą, savaitgalį vyksiantį Las Vegase.

Jo nugalėtojams kartu su NBA taure atiteks 500 tūkst. JAV dolerių premijos, kurias išsidalins visi laimėjusios komandos atstovai.

„Bucks“: Giannis Antetokounmpo 35 (8 atk. kam., 10 rez. perd.), Damianas Lillardas 28, Malikas Beasley 18, Khrisas Middletonas 14;

„Knicks“: Juliusas Randle'as 41, Jalenas Brunsonas 24, R. J. Barrettas 23, Joshas Hartas 11.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją