Kaunietės įsirašė penktąją pergalę, o „Hoptrans-Sirenų“ sąskaitoje liko 10 laimėjimų ir keturios nesėkmės.

„Aistės-LSU“ pirmavo didžiąją rungtynių dalį. Trečiame ketvirtyje jų pranašumas buvo pasiekęs 16 taškų – 58:42. Nors varžovės greitai vėl sumažino skirtumą iki vienženklio, tačiau tai studentėms suteikė daugiau pasitikėjimo savimi.

Paskutiniame ketvirtyje „Hoptrans-Sirenos“ buvo priartėjusios iki 5 taškų, vis dėlto „Aistės-LSU“ šįkart lemiamu metu sugebėjo apsiginti ir sužaisti tiksliau už varžoves.

„Šaunuolės merginos. Mums labai reikėjo tos pergalės, - po mačo sakė „Aisčių-LSU“ vyriausiasis treneris Ričardas Maceina. – Tiek patyrus pralaimėjimų minimaliu skirtumu, manau, žaidėjos sukaupė patirties ir įgijo meistriškumo. Labai norėjome laimėti savų žiūrovų akivaizdoje ir jautėme, kad galime tai padaryti. Aišku, darėme klaidų, tačiau didžiulis noras ir pasiaukojama kova visų, kurios tik pakildavo nuo atsarginių suolo, leido šįvakar mums džiaugtis pergale.

Ypač gerai sužaidėme po didžiosios pertraukos. Žaidėjos vykdė viską, ką buvome sutarę, todėl trečiajame kėlinyje mums pavyko pasiekti persilaužimą, atsirado psichologinis pasitikėjimas savimi. Ir didžiuojuosi savo auklėtinėmis, kad jos pagaliau stipriai ir šaltakraujiškai sužaidė rungtynių pabaigą“.

Pasak R. Maceinos, su šia jauna ir lietuviška komanda dirbti – vienas malonumas. Treneris įsitikinęs, kad pavykus išlaikyti jos branduolį dar dvejus metus, komanda galėtų pretenduoti tarp čempionato favoričių.

„Hoptrans-Sirenų“ vyriausiasis treneris Linas Šalkus įvardijo dvi svarbiausias pralaimėjimo priežastis: „Neapsigynėme ir nepataikėme. Visada sakau, kad kiekvieną varžovą reikia gerbti, o jeigu jo negerbi, tuomet reikia bėdų ieškoti savyje“.

„Aistės-LSU“: Neringa Skadaitė – 19 taškų, Laura Svarytė – 17 (15 kamuolių), Jolanta Marmienė – 13.

„Hoptrans-Sirenos“: Iveta Šalkauskė – 18, Eglė Sarapaitė – 13, Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė – 11.

„Sūduva-Mantinga“ - Kibirkštis-VIČI-IKI“ (Martyno Andriukevičiaus nuotr.)

Nesėkme 2013-us metus pradėjo Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ krepšininkės, namuose nusileidusios absoliučioms čempionato favoritėms Vilniaus „Kibirkšties-VIČI-IKI“ merginoms 73:81 (16:18, 18:26, 20:16, 19:21). Vilnietėmes tai buvo jau tryliktoji pergalė čempionate, leidžianti tvirtai laikytis turnyrinės lentelės viršūnėje. „Sūduva-Mantinga“ su devyniomis pergalėmis ir penkiomis nesėkmėmis nukrito į ketvirtą vietą.

Nuo pat pirmų rungtynių minučių užvirė atkakli ir akiai graži kova. Nė vienai komandai nepavyko įgyti įtikinamesnio pranašumo, jas skyrė keletas taškų, po pirmojo kėlinio „Kibirkštis-VIČI-IKI“ pirmavo vos dvejais taškais (16:18).

Pirmą spurtą iniciavo viešnios – „Sūduvai-Mantingai“ dar esant priekyje (21:20) vilnietės spurtavo ir pradėjo pavojingai tolti. Baigiantis kėliniui „Kibirkštis-VIČI-IKI“ jau turėjo dviženklį pranašumą (31:44). Iki didžiosios pertraukos marijampolietės sugebėjo tik nežymiai sumažinti atsilikimą (34:44).

Trečio kėlinio pradžia geriau klostėsi „Sūduvai-Mantingai“, kuri po truputį ėmė tirpdyti atsilikimą bei priartėjo 43:48, tačiau tada įkrito į „duobę“ ir vėl leido vilnietėms pavojingai nutolti (60:47). Visgi nepalūžusios Marijampolės krepšininkės atsitiesė ir prieš lemiamą ketvirtį šiek tiek pagerino savo situaciją (54:60).

Ketvirtame kėlinyje vėl užvirė arši kova – abi komandos demonstravo gerą gynybą bei efektingą puolimą. Įpusėjus kėliniui „Sūduva-Mantinga“ galingai spurtavo bei išlygino rezultatą (62:62). Į tai „Kibirkštis-VIČI-IKI“ atsakė minutine atkarpa 0:8 bei vėl nutolo, šį kartą iki rungtynių pabaigos.

„Sūduva-Mantinga“: Ligita Kinkevičienė - 21, Laima Rickevičiūtė - 19, Giedrė Kirstukaitė - 8.

„Kibirkštis-VIČI-IKI“: Rima Valentienė -18, Mantė Kvederavičiūtė - 17, Vita Kuktienė ir Kristina Alminaitė - po 12.


Vilniaus „Jaunieji talentai“ antrą ratą baigė dar vienu, tryliktuoju, pralaimėjimu - šįkart 45:67 (12:20, 12:16, 6:16, 15:15) nusileidusios vis labiau įsibėgėjančiai Klaipėdos „Fortūnai“, iškovojusiai jau 10-ą pergalę.

Vilnietes klupdė prasta kova dėl kamuolio – „Fortūna“ kamuolį atkovojo 60 kartų („Jaunieji talentai“ – 32), 22 kartus – po varžovių krepšiu. Pagal visus kitus statistikos rodiklius „Jaunieji talentai“ beveik prilygo varžovėms, o klaidų netgi padarė mažiau (18-20).

„Fortūna“: Lina Aglinskaitė – 21, Monika Grigalauskytė ir Eglė Šikšniūtė – po 12 taškų.

„Jaunieji talentai“: Dalia Belickaitė ir Daugilė Šarauskaitė – po 10.

„Rūta-Universitetas“ - „Utena“ (Juditos Žvirblytės nuotr.)

„Utenos“ komanda neišbrenda iš nesėkmių ruožo – ji namuose 61:83 (19:21, 17:23, 13:14, 12:25) pralaimėjo Šiaulių „Rūtai-Universitetui“. Su dviem laimėjimais „Utena“ lieka septintoje turnyro lentelės vietoje, o šiaulietės, įsirašiusios šeštąją pergalę, išsaugojo penktąją vietą.

Uteniškių gretose debiutavo tik vakar į Lietuvą atvykusi vidurio puolėja iš Serbijos Ana Radovič, tačiau ji kol kas netapo ekipos gelbėjimosi ratu. Net sustiprinus priekinę liniją „Utena“ aiškiai pralaimėjo varžovėms kovą dėl kamuolio – 32:48, o tai ir buvo viena svarbiausių pralaimėjimo priežasčių.

Šiaulių komandoje penkios krepšininkės žaidė beveik be keitimų, po 35-40 min. Tačiau nuovargis ne tik jų nepalaužė, bet ir leido ketvirtajame kėlinyje įgyti pergalingą persvarą. Pasak „Rūtos-Universiteto“ vyriausiojo trenerio Arūno Kačerausko, komanda neblogai padirbėjo šventiniu laikotarpiu, tad mačui buvo gerai pasirengusi.

„Mums sėkmingas buvo trečiasis kėlinys, kai pagaliau pataikėme iš toli, nes iki tol sunkiai užpuolėme varžovėms ginantis aikšte. Tuomet mums tarsi atsirišo rankos, įgavome laisvumo. Be to, visada akcentuoju žaidėjoms kovą dėl kamuolio ir šįvakar jos pagirtinai dėl jo grūmėsi, - kalbėjo A. Kačerauskas. – Gynyba, žinoma, nebuvo ideali, vis dėlto už varžoves gynėmės geriau“.

„Rūta-Universitetas“: Santa Okockytė – 26, Lidija Panasiuk – 24 (atk. 15 kam.), Sandra Baliutavičiūtė – 15 (atk. 13 kam.).

„Utena“: Rita Milieškienė – 12, Rita Žilinskaitė – 10.

Turnyro lentelė:

1.Kibirkštis-VIČI-IKI1312125
2.Hoptrans-Sirenos1410424
3.Sūduva-Mantinga139422
4.Fortūna139422
5.Aistės-LSU155919
6.Rūta-Universitetas135818
7.Utena1321115
8.Jaunieji talentai1311214

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją