Atrodo, „Heat“ atstovų pernelyg nejaudina ir tas faktas, kad būtent taip jie pralaimėjo 2011 metų finalą - tada Dirko Nowitzkio vedama Dalaso „Mavericks“ ekipa po penkių mačų pirmavo 3:2 ir, laimėjusi šeštą dvikovą, vykusią Majamyje, kiek nelauktai tapo NBA čempionais.

„Netrukus pamatysime, ar esame geresnė komanda nei pirmais metais, kai žaidėme kartu“, - prisimindamas tą nesėkmę pareiškė L. Jamesas.

„Man patinka mūsų šansai šioje serijoje lygiai taip pat, kaip ir „Spurs“ - jų šansai. Pamatysime, kuri komanda ir kuris žaidimo stilius nugalės“, - tikino D. Wade'as.

Jam antrino ir L. Jamesas.

„Esame absoliučiai puikioje situacijoje. Šeštas mačas yra svarbiausias. Negalime dabar jaudintis dėl septintų rungtynių. Grįžtame į namus, kur dar labiau pasitikime savimi ir savo žaidimu“, - tvirtai kalbėjo puolėjas.

Vis dėlto šioje serijoje kol kas nė vienai komandai nepavyko laimėti dviejų susitikimų iš eilės ir L. Jamesas, apie tai paklaustas žurnalistų, negalėjo atsakyti, kodėl „Heat“ to nepadarė.

Jei šiame finale triumfuotų „Spurs“ kolektyvas, jis laimėtų penktą lemiamą NBA seriją iš tiek pat galimų (5/0) ir pagal šį pasiekimą nusileistų tik legendiniams Čikagos „Bulls“ (6/0) su Michaeliu Jordanu, triumfavusiems visuose šešiuose žaistuose NBA finaluose.

„Suprantame, kad šeštosios serijos rungtynėse yra itin svarbios. Be abejo, norisi laimėti finalą iš pirmo karto, bet žinome, kad Majamis savo aikštėje žais itin energingai ir gerai. Juk juos palaikys savi žiūrovai“, - svarstė Tony Parkeris.

Šeštųjų NBA finalo tarp „Heat“ ir „Spurs“ rungtynių pradžia - 4 valandą nakties iš antradienio į trečiadienį (Lietuvos laiku).

Jei po jų nepaaiškės, kuris Didysis trejetas („Heat“: L. Jamesas, D. Wade'as ir Chrisas Boshas) ar („Spurs“: T. Parkeris, Timas Duncanas ir Manu Ginobili) yra stipresnis, lemiamos, septintosios rungtynės vyks naktį iš ketvirtadienio į penktadienį taip pat Majamyje.

Įspūdingas filmukas šių metų NBA finalą:

L. Jameso ir D. Wade'o komentarai po penktųjų serijos rungtynių:

Primename, kad 2007 m. L. Jamesas jau patyrė, ką reiškia finale pralaimėti „Spurs“ kolektyvui - tuomet jo ir Žydrūno Ilgausko atstovaujama Klivlando „Cavaliers“ ekipa savo varžovams neprilygo net 0:4.

„Heat“ klubas NBA čempionu yra tapęs dukart - 2006 (4:2 prieš Dalaso „Mavericks“) ir 2012 m. (4:2 prieš Oklahomos „Thunder“), o „Spurs“ keturiskart - 1999 (4:1 prieš Niujorko „Knicks), 2003 (4:2 prieš Naujojo Džersio „Nets), 2005 (4:3 prieš Detroito „Pistons“) ir 2007 m. (4:0 prieš Klivlando „Cavaliers).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)