Vis dažniau šio sezono eigoje pasirodydavo įvairių spekuliacijų apie „Heat“ lyderio LeBrono Jameso ateitį. Primename, kad amerikietis gali nutraukti savo sutartį ir tapti laisvuoju agentu.

29-erių metų 203 cm ūgio puolėjas spaudos konferencijos metu nebuvo nusiteikęs kalbėti apie savo ateities planus.

„Dar negalvojau apie tarpsezonio planus. Dabar iš mūsų niekas nesvarsto apie vasaros planus. Jūs vyrukai stengiatės išgauti atsakymus, kurių aš jums nepateiksiu. Aš tiesiog neatsakysiu į šį klausimą“, – sakė L. Jamesas, pagyręs „Spurs“ su puikiu žaidimu.

„Štai taip žaidžiamas nesavanaudiškas krepšinis“, – teigė jis.

Liepos pirmąją laisvaisiais agentais gali tapti ir kiti du „Heat“ žaidėjai – Chrisas Boshas ir Dwyane'as Wade'as.

Sh. Battieras baigė karjerą, R. Allenas dar neapsisprendė

Nesvarbu kaip būtų pasibaigęs šio sezono NBA finalas, Majamio „Heat“ puolėjas Shane'as Battieras vis tiek būtų baigęs profesionalaus krepšininko karjerą.

35 metų 203 cm ūgio amerikietis jau anksčiau buvo nusprendęs kabinti sportbačius ant vinies.

„Šiam žaidimui atidaviau viską, ką tik galėjau. Dabar jau neturiu nieko jam duoti ir su tuo jau susitaikiau“, – taip kalbėjo trylika metų NBA praleidęs krepšininkas.

Per savo karjerą Sh. Battieras vilkėjo tik trijų komandų marškinėlius – Memfio „Grizzlies“, Hiustono „Rockets“ ir „Heat“.

Iš viso jis sužaidė 977 reguliarių NBA sezonų rungtynes, per kurias pelnydavo po 8,6 taško, atkovodavo po 4,2 atšokusio kamuolio bei atlikdavo po 1,2 rezultatyvaus perdavimo.

Kitas „Heat“ krepšininkas Ray'us Allenas dar nėra apsisprendęs dėl tolimesnės savo karjeros. 196 cm ūgio gynėjui po mėnesio sukaks jau 39-eri.

„Turėjau puikią karjerą. Esu patenkintas tuo, ką pasiekiau ir padariau. Dabar negaliu pasakyti ką nors konkretaus. Paskelbimas apie karjeros pabaigą – atsakingas ir svarbus dalykas, todėl turiu gerai viską apsvarstyti“, – sakė veteranas.

Per savo karjerą R. Allenas atstovavo Milvokio „Bucks“, Sietlo „SuperSonics“ ir Bostono „Celtics“ klubams.

Gynėjas sužaidė 1300 reguliaraus sezono rungtynių. Žaisdamas vidutiniškai po 35 minutes jis pelnydavo po 18,9 taško, atkovodavo po 4,1 atšokusio kamuolio bei atlikdavo po 3,4 rezultatyvaus perdavimo.