Lietuvos čempionai pristabdė pagreitį įgavusių Graikijos grandų žygį, penktadienį namuose laimėję 80:68.

„Kaip puikiai žaidė prieš dvi dienas, taip ir šįvakar. Manau, „Žalgiris“ nusipelnė pergalės. Jie buvo labai agresyvūs, smarkiai spaudė mus ir išprovokavo 15 klaidų. Neatsakėme agresyvumu baudos aikštelėje Edgarui Ulanovui, Rolandui Šmitui. Išėjęs į aikštę daug klaidų padarė Juancho Hernangomezas, vėliau ir Dinos Mitoglou. Nors nebuvome toli, „Žalgiris“ išsaugojo pergalę, kurios nusipelnė labiau nei mes“, – tai, ką regėjo nuo šoninės linijos, apibūdino E. Atamanas.

Treneris pastebėjo, kad „Žalgiris“ dabar pavyzdingai išnaudoja Lauryną Birutį, ir sveikino savo tiesioginį oponentą Andrea Trinchieri.

„Tokioje atmosferoje prieš tokią energingą komandą niekam nebus lengva laimėti“, – sakė „Panathinaikos“ strategas.

O daugiausiai energijos, panašu, buvo sukaupęs Keenanas Evansas, sušveitęs 24 taškus ir užsitarnavęs 35 naudingumo balus.

E. Atamanas prisiminė, jog pirmo rato tarpusavio grumtynėse Atėnuose „Žalgirio“ amerikietis buvo gerokai tylesnis ir tenkinosi 6 taškais, suklydo 5 kartus.

„Šis krepšininkas turi didžiulį potencialą, šiandien buvo jo diena. Iš pradžių taikėme hedge gynybą, ir jis bruko kamuolį L. Biručiui. Tada antrame kėlinyje ėmėme gintis kitaip, ir pats K. Evansas pradėjo rinkti taškus. Nors prieš jį metėme vieną geriausiai besiginančių krepšininkų Jerianą Grantą, kuris šiame sezone jau buvo sustabdęs daug puikių žaidėjų, įskaitant tą patį K. Evansą pirmose rungtynėse.

O gal kaip tik tai ir suveikė – galbūt prisiminęs, koks prastas jam buvo tas mačas, K. Evansas norėjo atsikeršyti mano žaidėjams. Ką gi, jis tai padarė“, – svarstė E. Atamanas.

Rezultatyviausias jo paties komandos gretose buvo Kendrickas Nunnas (26 taškai), bet amerikietis net 7 kartus prarado kamuolį. Todėl naudingumu jam prilygo vos sykį suklydęs ir 15 taškų pelnęs M. Grigonis.

E. Atamanas neslėpė, jog lietuvį bando išnaudoti taip, kaip prieš tai treniruotoje Stambulo „Anadolu Efes“ (Turkija) ekipoje – Krunoslavą Simoną.

Kroatų veteranas likdavo Vasilije Micičiaus ir Shane‘o Larkino šešėlyje, bet kol gynė „Anadolu Efes“ garbę, tol ši komanda diktavo sąlygas Eurolygoje. O kai praėjusiame sezone K. Simono nebeliko, Stambulo klubas nė nepateko į atkrintamąsias varžybas.

„Marius – puikus vaikinas. Tapęs „Panathinaikos“ treneriu pasižiūrėjau, kaip jis žaisdavo praėjusiame sezone, pamačiau, kad jis tinkamas rungtyniauti lengvuoju krašto puolėju, kad galėčiau jį išnaudoti kaip daugelį metų išnaudojau K. Simoną.

Ir Marius puikiai prisitaikė prie mano taisyklių, žaidžia labai sėkmingai – taip, kaip prašau. Šįvakar jis net daug sėkmingiau gynėsi prieš E. Ulanovą nei mano sunkieji krašto puolėjai“, – komentavo 58-erių turkas, Eurolygą laimėjęs du kartus.

Šeimininkai penktadienį vertėsi pajėgiausia sudėtimi, svečiams Nemuno saloje trūko Kosto Slouko, nežaidė ir Aleksanderis Balcerowskis.

Pirmajame rate praėjusį lapkritį graikai namuose buvo pajėgesni 73:71.

Po savaitės „Žalgiris“ svečiuosis pas Belgrado „Crvena Zvezda“ (Serbija), PAO priims Šarūno Jasikevičiaus treniruojamą Stambulo „Fenerbahče“ (Turkija).


Standings provided by Sofascore


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją